Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Als je studeert aan de UvA, merk je dat de universiteit een ontmoetingsplek is voor studenten en wetenschappers van over de hele wereld. De UvA vindt internationale verrijking van je studie belangrijk en biedt je hiertoe veel mogelijkheden.

Een internationaal component toevoegen aan je studie is goed voor je persoonlijke ontwikkeling, verrijkt je cv en is natuurlijk een geweldig avontuur. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een deel van je opleiding in het buitenland te volgen, of door een Engelstalig programma aan de UvA te kiezen zodat je hier in een international classroom studeert.

Studeren in het buitenland

Veel studenten kiezen er voor om tijdens hun studie een periode in het buitenland te verblijven. Er zijn verschillende mogelijkheden om voor korte of langere tijd in het buitenland te studeren. Je kunt deelnemen aan een uitwisselingsprogramma binnen Europa (Erasmus) of daarbuiten (Global Exchange Programme). Wil je korter naar het buitenland? Dan kun je deelnemen aan een studentenconferentie, een summer course of je kunt een talencursus volgen. Ook is het mogelijk om stage te lopen in het buitenland: op die manier breng je meteen je theoretische kennis in de praktijk doe je werkervaring op.

Engelstalige opleidingen aan de UvA

Ruim de helft van de masteropleidingen aan de UvA wordt volledig in het Engels aangeboden en ook het aanbod van Engelstalige bacheloropleidingen wordt steeds groter. Kies je voor een Engelstalige opleiding, dan geef je je opleiding een sterke internationale lading mee. Je studeert in een international classroom en werkt samen met studenten uit alle delen van de wereld. Deze studentenmix verrijkt het studieprogramma doordat studenten met verschillende culturele achtergronden verschillende invalshoeken hebben bij het oplossen van een vraagstuk. Het zorgt er ook voor dat je veel nieuwe vaardigheden opdoet en een internationaal netwerk opbouwt waar je later in je carrière veel profijt van kunt hebben.