Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Heb je vragen over de lerarenopleidingen van de Universiteit van Amsterdam (UvA)? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.
 • Inhoudelijke vraag over de opleiding?

  Heb je een inhoudelijke vraag over de opleiding? Bijvoorbeeld over het studieprogramma, of je toelaatbaar bent, ingewikkelde studieplanning of aanvraag vrijstellingen? Neem dan contact op met een van de studieadviseurs van de Lerarenopleidingen. Je kunt hen bereiken op studieadviseurs-pow-fmg@uva.nl.

  Telefonisch spreekuur

  De studieadviseur is telefonisch bereikbaar op woensdagen tussen 16.00 en 17.00 uur via telefoonnummer 020 - 525 1338.

  Spreekuur op afspraak

  Heb je een uitgebreide vraag of wil je je studieplanning bespreken? Maak dan een afspraak. Dit kan op locatie of online via Teams.

 • Praktische vraag over de opleiding?

  Hoe meld ik me aan? Wat is de toelatingsprocedure? Deze en andere vragen stel je aan de Onderwijsbalie van de Lerarenopleidingen. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

  Online contactformulier

  Selecteer het formulier dat voor jou van toepassing is.

  Telefoonnummer

  020 - 525 1251

  Bezoekadres

  Onderwijsbalie POW
  REC-E9.91A
  Nieuwe Achtergracht 127
  1018 WS Amsterdam

  Je vindt de Onderwijsbalie op de 9e verdieping van gebouw E op de UvA Roeterseilandcampus. Neem in gebouw D de lift naar de 7e verdieping. Als je de lift verlaat, ga je direct rechtsaf door de glazen deuren.

  Openingstijden

  De Onderwijsbalie is geopend op werkdagen tussen 09.00 - 17.00 uur.

 • Vraag over stageplaatsing of over je praktijkplek?

  Neem dan contact op met Mirte Engelhard, stagecoördinator van de ILO. Je kunt haar mailen op stagebureau-lerarenopleidingen-vu-uva@uva.nl of bellen op 06 - 3409 1476. 
  De UvA en VU gebruiken een gecombineerd e-mailadres. Vermeld daarom als je contact opneemt altijd de UvA als opleidingsinstituut.

 • Vraag over zij-instromen?

  Overweeg je de overstap te maken en leraar te worden in het voortgezet onderwijs? En heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze coördinator Zij-instroom Jitske van der Kooi. Zij denkt graag met je mee over de route die het beste past bij jouw behoeften en omstandigheden. Je kan haar bereiken via ask-pow-fmg@uva.nl.

 • Vraag over studeren aan de UvA?

  Heb je een algemene vraag over studeren aan de UvA? Bijvoorbeeld over inschrijving, collegegeld, studiefinanciering, huisvesting of regelingen voor studeren met een handicap of chronische ziekte? Neem dan contact op met de Central Student Service Desk.