Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De UvA volgt met haar onderwijsvisie de ontwikkelingen in de samenleving en de onderwijsgemeenschap en wil daar ook zelf richting aan geven.

Deze geactualiseerde Onderwijsvisie geeft  antwoord op de vraag: wat voor universiteit willen we zijn en hoe geven we dit vorm? De vorige onderwijsvisie dateerde uit 2012. Op een aantal punten was bijstelling en aanscherping nodig.

Onderwijsvisie van de UvA

De hoofdthema’s blijven onverkort van toepassing. Het onderwijs aan de UvA is onderzoeksintensief, gericht op academische vorming en geeft gestalte aan differentiatie en specialisatie. Dit stelt eisen aan de houding van studenten (intrinsiek gemotiveerd, ambitieus) en vraagt om investeringen in de professionalisering van docenten.

De Onderwijsvisie is gebaseerd op vier ambities voor het onderwijs:

  • De UvA richt zich op de ontwikkeling van gemotiveerde en ambitieuze studenten door het aanbieden van kwalitatief hoogwaardig en innovatief onderwijs.
  • De UvA is een brede onderzoeksintensieve universiteit die studenten opleidt om met kennis en kunde te floreren in een steeds complexere wereld.
  • De UvA streeft ernaar een open én diverse gemeenschap te zijn waarin alle studenten zich thuis voelen en gelijke kansen krijgen.
  • De UvA belegt de verantwoordelijkheid van het onderwijs zo dicht mogelijk bij docenten met veel aandacht voor ondersteuning, kennisdeling en docentprofessionaliteit.