Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Diversiteit & genderbalans aan de FNWI

De Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica wil zowel een inclusieve gemeenschap zijn, als een plek waar een evenwichtige man-vrouwverdeling is.

Gender Balance aan de FNWI

Het bewerkstelligen van een evenwichtige man-vrouwverdeling in hogere functies van het wetenschappelijk personeel is een speerpunt van de FNWI. In 2018 is daartoe een Actieplan Gender balance in het leven geroepen. Met dank aan het actieplan zijn diverse initiatieven ontplooid om het aantal vrouwelijke wetenschappers in UD, UHD en Hoogleraar  posities aan de faculteit te vergoten.

Women in the Faculty of Science

Women in the Faculty (WiF) is sinds 2007 het supportnetwerk voor vrouwelijk wetenschappelijk personeel binnen de FNWI. WiF dient als platform voor onze wetenschappelijke gemeenschap om kwesties met betrekking tot gender en diversiteit in de academische omgeving te bespreken en aan te pakken.

MacGillavry Fellowship

De FNWI hecht veel belang aan de bijdrage van vrouwelijke wetenschappers aan onderzoek en onderwijs. Daarom is het wervingsprogramma voor getalenteerde vrouwen in leven geroepen, genoemd naar de baanbrekende kristallograaf-professor Carolina MacGillavry (1904-1993), alumna van de Universiteit van Amsterdam.

Tijdens de laatste selectie voor de MacGillavry Fellowship in 2019, heeft de FNWI 420 aanvragen van over de hele wereld ontvangen. In totaal zijn er in dat jaar zeven nieuwe MacGillavry Fellows aangesteld. Deze vrouwen hebben allen een sterk trackrecord in een van de wetenschappelijke disciplines van de FNWI en tegelijkertijd het potentieel en de ambitie om een ​​leidende positie te verwerven als hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam.

Diversiteit aan de FNWI

De FNWI wil een inclusieve gemeenschap zijn waar iedereen, ongeacht huidskleur, geslacht of culturele achtergrond, zich welkom en gewaardeerd voelt. Daarnaast streven we er in ons beleid naar om diversiteit van onze gemeenschap te stimuleren.