Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Elk jaar promoveren zo'n 100 promovendi aan de FNWI. Met een vertegenwoordiging van zo'n 500 personen, zijn promovendi en postdocs de grootste groep medewerkers aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Waarom promoveren aan de FNWI?

  • De FNWI biedt een aantrekkelijke onderzoeksomgeving waar promovendi hun talent optimaal kunnen ontplooien. Kenmerkend voor de universiteit zijn een kritisch, creatief en internationaal klimaat, een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij stad en samenleving.
  • Het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek behoort op vele gebieden tot de internationale top. 

Trainingsprogramma & career support

De FNWI biedt een speciaal trainingsprogramma voor promovendi. Dit programma bestaat uit zowel verplichte als niet-verplichte elementen, zoals trainingssessies om je didactische vaardigheden te ontwikkelen, waaronder presenteren, schrijven, lesgeven of omgaan met stress. 

Omdat je aanstelling als promovendus of postdoc tijdelijk van aard is, helpt de FNWI je daarnaast met de best mogelijke voorbereiding op je toekomstige carrière. Niet alleen door de voorwaarden te scheppen voor kwalitatief hoogstaand onderzoek en onderwijs, maar ook door je te helpen professionele groei te bereiken, zowel binnen als buiten de academische wereld.

Introductievideo voor promovendi en postdocs

Bekijk de video hieronder voor meer informatie over promoveren aan de FNWI en om te zien aan welk onderzoek huidige promovendi werken.

Introductie voor promovendi en postdocs
Introductie voor promovendi en postdocs

PHD Council

De FNWI heeft ook een PHD Council. De werkzaamheden en taken van de PhD Council op de faculteit bestaan uit een breed palet van ondersteuning van individuele promovendi en postdocs. Het geven van advies, informatie en ondersteuning bij huisvestingskwesties of over geldzaken.

Vacatures promotieplekken

Een aanzienlijk deel van de promovendi treedt als promovendus in dienst van de universiteit met als doel een promotietraject af te ronden.