Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Organisatie

Kosten, betaling en voorwaarden Open UvA Colleges

Kosten

Je betaalt bij de Open UvA Colleges per EC*. De kosten hiervoor verschillen voor bachelor- en mastervakken. Literatuur, reiskosten etcetera zijn niet bij het cursusgeld inbegrepen.

  • Kosten bacheloronderdelen: Per EC betaal je €150,-
  • Kosten masteronderdelen: Per EC betaal je €200,-
  • Voor leden van de alumnivereniging Oudemanhuispoort geldt een korting van 25% op het cursusgeld.

* EC staat voor European Credit. De studiebelasting wordt sinds de invoering van de bachelor-masterstructuur uitgedrukt in het internationale European Credit Transfer System (ECTS) (in Nederlands sinds 2002-2003), waardoor de waardetoekenning van internationaal verworven vakken vergelijkbaar wordt. Een studiejaar (1680 studie-uren) komt overeen met 60 ECTS-credits. Eén credit staat dus voor 28 studie-uren.

Betaling

Op het aanmeldformulier kun je aangeven hoe jij (of jouw werkgever) de factuur wilt ontvangen. Dat kan per post of per e-mail. Volg je een cursus in opdracht van het Ministerie van Defensie, vermeld dan duidelijk jouw referentienummer.

Het verschuldigde cursusgeld wordt per automatische incasso van de rekening afgeschreven zodra de aanmelding is verwerkt.

Zodra wij het verschuldigde cursusgeld hebben ontvangen, ontvang je (of jouw werkgever) hiervan digitaal een bewijs van betaling.

Belangrijke algemene en annuleringsvoorwaarden

Als je ten minste 1 week voordat het onderwijs is begonnen schriftelijk aangeeft het gesloten contract te willen annuleren, worden €50,- administratiekosten in rekening gebracht. Hierna kan het contract niet meer worden ontbonden en is het volledige lesgeld verschuldigd.

Bekijk de Algemene voorwaarden Open UvA Colleges

Certificaat

Als je het tentamen met een voldoende hebt afgerond, kun je op verzoek hiervan een certificaat ontvangen. Vraag dit aan via ouc-fdr@uva.nl.

Als je op het tentamen een onvoldoende haalt, kun je het tentamen opnieuw afleggen bij de eerstvolgende herkansing. Dit zijn de enige twee momenten om het tentamen (en dus het certificaat) te behalen.

Heb je vragen? Kom naar het inloopspreekuur