Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

PhD-onderwijsprogramma

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Planning regulier onderwijsprogramma

Het reguliere onderwijsprogramma start elk jaar in september en loopt door tot het begin van de zomer. Er is een intensief vak met wekelijkse seminars van 3 uur, gevolgd door een aantal kleinere modules. In juni vindt de jaarlijkse PhD Workshop plaats waar de eerstejaars promovendi hun onderzoek presenteren en feedback krijgen van andere onderzoekers binnen de rechtenfaculteit. 

Intensieve cursus

Voor promovendi die in het buitenland wonen of die vanwege andere (arbeids)verplichtingen niet aan het reguliere onderwijsprogramma meedoen, wordt er elk jaar vlak voor de start van het academisch jaar een intensieve cursus georganiseerd. Tijdens deze week, waarin de promovendi fulltime aanwezig dienen te zijn, wordt er een selectie uit het reguliere onderwijsprogramma aangeboden. Ook krijgen promovendi hier de gelegenheid om hun onderzoek te presenteren en feedback te ontvangen van andere juridische onderzoekers. Bovendien krijgen buitenpromovendi hierdoor ook de kans om de faculteit waar zij promoveren beter te leren kennen.

NB We raden promovendi sterk aan om het onderwijsprogramma in het eerste of uiterlijk tweede jaar van het promotietraject te volgen, opdat ze tijdens het promotietraject de opgedane kennis zo goed mogelijk kunnen inzetten.