Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Alle promovendi die aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid promoveren volgen verplicht het PhD-onderwijsprogramma. Zo zorgen we ervoor dat iedereen die bij ons promoveert onderweg gedegen kennis opdoet.

Planning regulier onderwijsprogramma

Het reguliere onderwijsprogramma start elk jaar in september en loopt door tot het begin van de zomer. Er is een intensief vak met wekelijkse seminars van 3 uur, gevolgd door een aantal kleinere modules. In juni vindt de jaarlijkse PhD Workshop plaats waar de eerstejaars promovendi hun onderzoek presenteren en feedback krijgen van andere onderzoekers binnen de rechtenfaculteit. 

Opleiding voor externe promovendi

Voor externe promovendi (buitenpromovendi) die niet aan het reguliere onderwijsprogramma meedoen, heeft de opleiding een andere vorm. Daarbij zorgt de faculteit voor (online) training en materiaal mbt onderzoeksmethoden, academische vaardigheden en discussie over het aan de UvA gehanteerde kader inzake wetenschappelijke integriteit. Ook worden voor buitenpromovendi mogelijkheden gecreëerd om hun onderzoek te presenteren en feedback te ontvangen van andere juridische onderzoekers. Buitenpromovendi worden beschouwd als volwaardige leden van de facultaire onderzoeksgemeenschap.

NB We raden promovendi sterk aan om het onderwijsprogramma in het eerste of uiterlijk tweede jaar van het promotietraject te volgen, opdat ze tijdens het promotietraject de opgedane kennis zo goed mogelijk kunnen inzetten.