Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Graduate Schools en Colleges

Het onderwijs aan de UvA is ondergebracht in Graduate Schools (masteropleidingen en het opleidingsdeel van promotieopleidingen) en Colleges (bacheloropleidingen).

Ze maken deel uit van een van de 7 faculteiten van de UvA. Hierop is één uitzondering: Amsterdam University College (AUC), een onderwijsinstituut van de UvA en de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is er een onderwijsinstituut gelieerd aan de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica: het Instituut voor Interdisciplinaire Studies.

Faculteit der Economie en Bedrijfskunde

De Faculteit Economie en Bedrijfskunde kent een College, 2 Graduate Schools, een Institute for executive Programmes en het Tinbergen Instituut (samenwerking UvA, VU en EUR):

Faculteit der Geesteswetenschappen

De Faculteit der Geesteswetenschappen heeft een breed opleidingenaanbod op het gebied van onder meer kunst, cultuur, talen, geschiedenis, filosofie en media. Het onderwijs is ondergebracht in:

Faculteit der Geneeskunde (AMC-UvA)

De UvA-opleidingen op het gebied van de gezondheidszorg worden aangeboden door de drie onderwijsinstituten van het Academisch Medisch Centrum (AMC-UvA). Het opleidingsdeel van de promotietrajecten wordt aangeboden via de graduate school van het AMC.

  • Onderwijsinstituut Geneeskunde
  • Amsterdam School of Health Professions (ASHP), in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam  (HvA)
  • AMC Graduate School

Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen

De FMG verzorgt negen bacheloropleidingen, georganiseerd in vier colleges, en 43 masteropleidingen waarvan 23 lerarenopleidingen, georganiseerd in vier Graduate Schools. De Graduate Schools zijn tevens verantwoordelijk voor het opleidingsdeel van de promotietrajecten.  Ook is er de UvA Academy voor postacademisch onderwijs/leven lang leren.

Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Met ruim 7.000 studenten is de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de UvA een van de grotere beta-faculteiten van Nederland. Het onderwijs is ondergebracht in de volgende onderwijsinstituten:

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Met ruim 3.000 studenten en 350 medewerkers is de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de UvA een van de grotere juridische faculteiten van Nederland. Het onderwijs is ondergebracht in vier onderwijsinstituten:

Faculteit der Tandheelkunde

Het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA) is het opleidingsinstituut voor tandheelkunde van de UvA en de Vrije Universiteit Amsterdam.  Het ACTA kent de volgende onderwijsinstituten: