Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De Universiteit van Amsterdam is ambitieus, creatief en betrokken. Sinds 1632 een inspiratie voor studenten, een voorhoedespeler in de internationale wetenschap en een partner in vernieuwing.

Innovatief en onafhankelijk

Wij zijn een innovatieve, bevlogen en onafhankelijke universiteit die werkt aan een duurzame en welvarende toekomst. Interdisciplinair onderzoek, samenwerking en innovatie zorgen voor wetenschappelijke vernieuwing. Wij behoren tot de internationale top.

Meer dan kennis

Wij staan voor een open en nieuwsgierige houding. Wij willen studenten niet alleen kennis meegeven, maar ook de vaardigheden om te navigeren in een dynamische wereld. Dat vraagt om diversiteit in perspectief, wendbaarheid en weerbaarheid. Er is de vrijheid om ongehinderd vragen te stellen en te debatteren. Dat doen we met respect voor ieders inbreng, achtergrond en overtuiging, zodat iedereen zich welkom en veilig voelt.

Sinds 1632

De UvA is sinds 1632 uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande universiteiten, over de hele breedte van alfa-, gamma-, bèta- en medische wetenschappen. Op verschillende locaties in Amsterdam werken en studeren 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi en 40.000 studenten samen.

Zo kijken wij naar de toekomst

Digitalisering in het onderzoek transformeert de methodes van alle disciplines en het onderwijs van de toekomst. Daarom investeren wij in nieuwe expertises, teamwork en een state-of-the-art-infrastructuur voor onderzoek en in vernieuwende nieuwe vormen van onderwijs. Dat leidt tot meer samenwerking tussen disciplines - geholpen door onze kracht in artificiële intelligentie, data science en complexiteit – en tot een slimme combinatie van on-campus en online onderwijs, waardoor meer interactie en intensiever onderwijs mogelijk is.

De UvA is een partner

Het samenwerken met partners versterkt ons onderwijs, onderzoek en impact. Samen met de stad, regio en (inter)nationale partners zoeken we naar een optimale wisselwerking tussen wetenschap, praktijk en beleid.

Wil je meer weten over onze ambities, drijfveren en uitdagingen voor de komende jaren? Lees dan ons Instellingsplan of neem een kijkje bij onze onderwijsvisie.