Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
De bachelor Business Administration is een prachtige stap naar je eerste baan of aansluitend masterprogramma.

Aansluitende masteropleidingen

Met het bachelordiploma Business Administration heb je directe toegang tot verschillende masters van UvA Economie en Bedrijfskunde, afhankelijk van je studierichting. Heb je tijdens je bachelor een minor in een specifieke discipline gevolgd? Zo ja, dan kan het zijn dat je de masteropleiding in die discipline kan doen. Voor sommige masters gelden andere of uitgebreidere instroomeisen.

 • Accountancy and Control

  Heb je gekozen voor de studierichting Accountancy and Control, dan kun je na je bachelor de gelijknamige master volgen. Tijdens de 1-jarige master Accountancy and Control bereid je je voor op een carrière in accountancy of in control. Het programma biedt jou een uitdagende combinatie van academische vakken en de toepassing van internationale financiële rapportagestandaarden in real-life cases. Je ontwikkelt jouw intellectuele vaardigheden, vergroot je professionele kennis en krijgt inzicht in de laatste belangrijke toepassingen binnen dit vakgebied.

 • Business Administration

  Na de studierichtingen Management in the Digital Age en Entrepreneurship, Innovation and Creativity kun je de master Business Administration doen. Tijdens deze master leer je alle benodigde vaardigheden en doe je alle kennis op om een internationale carrière in business te starten. Binnen deze master kun je kiezen uit maar liefst 9 specialisatierichtingen (tracks), waardoor je je altijd kunt verdiepen in een gebied waar jij interesse in hebt.

 • Finance

  Na de studierichting Finance kun je verder met de master Finance. In deze master krijg je een diepgaand begrip van financiële beslismethoden en markten. Ook leer je alle vaardigheden die je nodig hebt om bij jouw eerste werkgever stevig in je schoenen te staan. Verdiep je in een van de 6 specialisatierichtingen (tracks) van deze master, en word expert in jouw interessegebied.

 • Entrepreneurship

  Vanuit alle studierichtingen kun je verder studeren met de master Entrepreneurship. De master in Entrepreneurship staat in het teken van het omzetten van mogelijkheden in acties. Het denken en reageren als een entrepreneur is in je voordeel als werknemer of eigenaar van een bedrijf. Deze master is een samenwerking met VU Amsterdam.

Waar werken onze afgestudeerden?

De bachelor Business Administration is een prachtige stap naar je eerste baan of aansluitend masterprogramma. Het merendeel van onze afgestudeerde bachelorstudenten kiest ervoor om hun studie te vervolgen met een masteropleiding. Want door je verder te specialiseren, vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt.

Een paar voorbeelden van waar je terecht kunt komen:

 • (Online) marketeer, productmanager, accountmanager
 • Personeelsadviseur, hoofd talentontwikkeling
 • Onderzoeker bij een universiteit
 • Management consultant bij een adviesbureau of een overheidsinstelling
 • Strateeg bij een multinational of een creatief bureau
 • Ondernemer
 • Accountant, controller of financieel adviseur
'Ik hoop later iets voor de culturele sector te kunnen betekenen'

'De culturele sector heeft mensen nodig met passie voor kunst en cultuur én begrip van geld verdienen. Ik hoop dat ik met de combi van deze studies iets voor de sector kan betekenen.'

Carrièrevoorbereiding tijdens je bachelor

Om je voor te bereiden op je carrière en de arbeidsmarkt biedt het Economics and Business Career Centre (EBCC) verschillende mogelijkheden om je professionele vaardigheden te ontwikkelen. Je kunt hier o.a. terecht voor een loopbaanvraag, hulp bij stages, inspirerende workshops en netwerkevents om in contact te komen met professionals uit de arbeidsmarkt.

Carrière-evenementen

Het Career Centre organiseert jaarlijks grote carrière-evenementen. Vaak samen met studieverenigingen. Een greep uit het aanbod:

 • 'EBCC Invites' waar professionals vertellen over hun baan en hoe zij daar terecht zijn gekomen.
 • Workshops om je professionele vaardigheden te ontwikkelen.
 • Workshops om je wegwijs te maken in de Nederlandse arbeidsmarkt.
 • Workshops om praktische sollicitatievaardigheden te ontwikkelen.
 • 'Fuckup night’ waar je op een vermakelijke manier een beeld krijgt van de loopbaanervaringen van alumni.

Daarnaast worden er vele andere grote carrière-evenementen georganiseerd, waar je in contact kunt komen met je toekomstige werkgever. Zo zijn er de Career month junior, de Amsterdamse carrièredagen, de FSA-beroependagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing event en het Amsterdam Recruitment event.

Veelgestelde vragen
 • Wat kun je worden als je Business Administration hebt gestudeerd?

  Business Administration is een studie die meerdere vakgebieden omvat, waardoor de mogelijkheden na je studie heel divers zijn. De beroepen die je na de studie kunt uitoefenen variëren van organisatieadviseur tot marketeer en van personeelsadviseur of HR-manager tot financieel analist, controller of business data-analist. Je kunt bij veel verschillende organisaties terecht, denk aan banken of multinationals, maar ook bij non-profitorganisaties en overheidsinstellingen zoals de belastingdienst, gemeentes of ministeries. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om als ondernemer je eigen bedrijf te starten. Ook gaan veel van onze studenten na hun bachelor nog door met een master om zich verder te specialiseren.

 • Kun je tijdens je studie al in contact komen met potentiële werkgevers?

  Studievereniging Sefa organiseert jaarlijks meerdere (online) carrière-evenementen, waar je potentiële toekomstige werkgevers kunt ontmoeten. Daarnaast kun je regelmatig gastcolleges volgen van bedrijven en overheidsinstanties.