Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Business Administration (Bedrijfskunde)
Opslaan in favorieten

Numerus Fixus

De bacheloropleiding Business Administration aan de UvA wil jou een kwalitatief hoogwaardige opleiding bieden en perspectief op de arbeidsmarkt. Het aantal opleidingsplaatsen is daarom in het eerste jaar beperkt tot 750. Om in aanmerking te komen voor een plek in de opleiding moet je daarom deelnemen aan een selectieprocedure. Hieronder staat beschreven wat dit precies inhoudt.

De informatie op deze pagina heeft betrekking op het academische jaar 2022 - 2023.
 

De selectie: hoe werkt dat nu precies?

Om te zorgen dat de juiste student op de juiste plek terecht komt, vragen we je om een selectietoets te maken. Als je het opgegeven studiemateriaal goed bestudeert, is de kans heel groot dat je een plaats krijgt aangeboden in de opleiding. Hieronder zie je welke stappen je moet nemen om je succesvol aan te melden voor de selectieprocedure.

  1. Schrijf je in voor de opleiding in Studielink voor 15 januari 2022*
  2. Kies je toetsdatum in je Checklist Inschrijving voor 15 januari 2022
  3. Bereid je voor op de selectietoets door het studiemateriaal te bestuderen 
  4. Maak de selectietoets in februari of maart
  5. Krijg je rangnummer op 15 april 2022

*Je kunt in Studielink een inschrijfverzoek indienen voor maximaal 2 Numerus fixusopleidingen. Mocht je voor beide opleidingen zijn toegelaten, dan moet je 1 van de 2 kiezen.

De selectieprocedure uitgelegd

Ben je benieuwd hoe de selectieprocedure van de bachelor Business Administration werkt? Programmadirecteur Frank Belschak en studente Nika Urgant leggen het je uit.

Stap 1: Aanmelden

De eerste stap is om je via Studielink in te schrijven voor Business Administration. Dit kan van oktober 2021 tot en met 15 januari 2022. Kies bij ‘Kies een studie’ voor Business Administration (numerus fixusopleiding)*.

Om te voldoen aan de toelatingseisen van Business Administration heb je een vwo-diploma nodig met Wiskunde A of B en moet je daarnaast voldoen aan de overige toelatingseisen.

Stap 2: Kies je toetsdatum

Alle aanmelders maken de selectietoets online. Aanmelders die niet in Nederland wonen, kunnen de toets online maken. Je kunt je aanmelden voor de toetsdatum van je keuze in je Checklist Inschrijving.

De selectietoetsen vinden plaats op:

  • Zaterdag 19 februari 2022, 14:00

  • Zaterdag 5 maart 2022, 14:00

Stap 3 en 4: De selectietoets

De selectietoets voor de opleiding Business Administration test je academische vaardigheden in Wiskunde, Economie en Strategie & Organisatie. Er is geen voorkennis nodig.

Ongeveer een week voor de selectietoets krijg je toegang tot de online leeromgeving Canvas, waar je studiemateriaal en meer details over de toets vindt. Het studiemateriaal en de selectietoets zijn in het Engels. In totaal ben je 20 tot 25 uur bezig met studeren. Deelname aan de toets is verplicht; als je niet deelneemt aan de toets krijg je helaas geen rangnummer.

Ervaring leert dat indien je het studiemateriaal goed bestudeert het geen probleem moet zijn om de selectietoets met succes te volbrengen. De kans dat je een plaats aangeboden krijgt wordt hierdoor groot.

Stap 5: Je rangnummer

Na de selectietoetsen krijgen alle deelnemers een rangnummer. Het rangnummer bepaalt welke kandidaten een plek in de opleiding aangeboden krijgen. Jouw rangnummer wordt gebaseerd op je score van de selectietoets.  

​Op 15 april 2022 krijg je een bericht met daarin je rangnummer. Afhankelijk van je rangnummer krijg je meteen een plaats aangeboden in de opleiding, of word je op een wachtlijst geplaatst. Krijg je een plaats aangeboden? Dan ontvang je hierover apart een bericht met aanvullende informatie.

Indien je niet meteen een plaats aangeboden krijgt, is de kans groot dat dat tussen 15 april en 1 augustus 2022 alsnog gebeurt doordat een andere student zijn/haar plaats niet heeft geaccepteerd. Zodra er een plek voor je beschikbaar komt, ontvang je een e-mail.

Studentenervaring selectieprocedure

Wil je weten hoe het is om aan de selectieprocedure van de bachelor Business Administration mee te doen? Studente Kai Lin Kloet deelt haar ervaringen.

Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem contact op met de selectiecommissie.

Bekijk de infographic voor een duidelijk overzicht van alle stappen je moet nemen om je succesvol aan te melden.