Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Na je studie kan je ervoor kiezen om meteen aan het werk te gaan. Afgestudeerden hebben verschillende beroepen, bijvoorbeeld als persvoorlichter, strateeg bij een reclamebureau, social media adviseur, nieuwsredacteur of campagneleider. Maar je kan er ook voor kiezen om eerst een master te volgen om je nog verder te verdiepen in Communicatiewetenschap of je voor te bereiden op een PhD.

Aansluitende masteropleidingen

Na het afronden van deze bachelor ben je direct toelaatbaar tot de 1-jarige masters in Communicatiewetenschap en kan je je aanmelden voor de selectieprocedure van de 2-jarige research master.

Master's in Communication Science
 • Research Master's

  Wil je je nog meer verdiepen in academisch onderzoek en in je interesses op het gebied van Communicatiewetenschap? Dan is deze 2-jarige en Engelstalige research master wellicht iets voor jou. In deze master combineer je theoretische vakken over de productie, het gebruik en de impact van informatie en media met onderzoek op academisch niveau. Ook loop je stage bij een bedrijf of werk je mee aan onderzoek bij een onderzoeksinstituut. Dit is een goede voorbereiding op een PhD of een onderzoeksfunctie bij een professionele organisatie.

 • Master's Persuasive Communication

  Na het afronden van de bachelor ben je direct toelaatbaar tot de Master's in Persuasive Communication. In deze 1-jarige en Engelstalige master bestudeer je verschillende marketing- en gezondheidscommunicatietheorieën en leer je hoe je deze theorieën kunt toepassen op uitdagende problemen van consumenten- en gezondheidsgerelateerd gedrag.

 • Master's Entertainment Communication

  Na het afronden van de bachelor ben je direct toelaatbaar tot de Master's in Entertainment Communication. In deze 1-jarige en Engelstalige master richt je je op de ervaring en invloed van entertainment media en technologie bij verschillende groepen en individuen, binnen verschillende sociale contexten. 

 • Master's Corporate Communication

  Na het afronden van de bachelor ben je direct toelaatbaar tot de Master's in Corporate Communication. In deze 1-jarige en Engelstalige master bestudeer je de communicatie van zowel private als publieke organisaties met hun omgeving. 

 • Master's Political Communication

  Na het afronden van de bachelor ben je direct toelaatbaar tot de Master's in Political Communication. In deze 1-jarige en Engelstalige master bestudeer je onder anderen de rol en het belang van media, journalistiek en informatie bij het vormgeven van de publieke opinie.

Beroepen voor communicatiewetenschappers

De carrièrevooruitzichten voor communicatiewetenschappers zijn over het algemeen goed en er is een verscheidenheid aan vacatures voor hen. Enkele voorbeelden van banen die momenteel afgestudeerden momenteel hebben zijn: 

 • producent of redacteur bij de televisie 
 • medewerker op een communicatieafdeling van bijvoorbeeld een commercieel bedrijf, culturele instelling of overheidsdienst 
 • mediaplanner 
 • campagneleider van een politieke partij tijdens verkiezingen 
 • marketingmedewerker van een uitgeverij 
 • strateeg bij een reclamebureau 
 • marktonderzoeker 
 • voorlichter of woordvoerder van een bedrijf stichting of overheidsinstelling 
 • journalist of onderzoeker van de publieke opinie 

 

Guus van Duijn, afgestudeerd communicatiewetenschapper
Je krijgt veel ruimte om je eigen interesses te ontwikkelen en ondanks dat de studie heel breed is, kun je binnen elk vak een invalshoek kiezen die jij interessant vindt. Lees het hele ervaringsverhaal van Guus