Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Communicatiewetenschap
Vergelijk

Na je studie

Wanneer je bent afgestudeerd word je beloond met een diploma in de Communicatiewetenschap. Met dit diploma kun je als Bachelor of Science de arbeidsmarkt op. De meeste studenten kiezen er echter voor om na hun Bacheloropleiding door te gaan met een Master. Op deze manier kunnen zij zich verder specialiseren wat hun carrièreperspectief ten goede komt.

Carrièreperspectief

Het carrièreperspectief van studenten met een Bachelor Communicatiewetenschap op zak, is over het algemeen goed. Binnen de communicatie- en mediabranche zijn er genoeg banen te vinden, bijvoorbeeld als social media manager, marketing en PR consultant, of onderzoeker. Ook komen er door de snelle technologische ontwikkelingen steeds meer banen bij.

Vervolg je bachelor met een master 

Na het behalen van je bachelordiploma Communicatiewetenschap kun je je ook verder in het vakgebied specialiseren in de masters van Communicatiewetenschap. Je kan hierbij kiezen uit één van de vier specialisatiegebieden, of een professionele of academische onderzoeksmaster volgen. Deze laatste is een goede voorbereiding op een PhD positie.

Waar werken onze afgestudeerden?

De carrièrevooruitzichten voor communicatiewetenschappers zijn over het algemeen goed en er is een verscheidenheid aan vacatures voor hen. Enkele voorbeelden van banen die momenteel worden bekleed door onze afgestudeerden zijn: 

  • producent of redacteur bij de televisie 
  • medewerker op een communicatieafdeling van bijvoorbeeld een commercieel bedrijf, culturele instelling of overheidsdienst 
  • mediaplanner 
  • campagneleider van een politieke partij tijdens verkiezingen 
  • marketingmedewerker van een uitgeverij 
  • strateeg bij een reclamebureau 
  • marktonderzoeker 
  • voorlichter of woordvoerder van een bedrijf stichting of overheidsinstelling 
  • journalist of onderzoeker van de publieke opinie 
Gemiddeld maandelijks bruto startsalaris (gebaseerd op 40 uur per week)

€2.700

Gemiddeld cijfer voor baan

7,8/10

Carrière-begeleiding

Tijdens je studie en tot een periode van 1 jaar na je afstuderen kun je het UvA Student Careers Center benaderen voor informatie, advies, workshops, evenementen en individuele begeleiding met betrekking tot je loopbaantraject.  

Carrière-evenementen

Het UvA Student Careers Center organiseert jaarlijks een groot carrière-evenement waar je in contact kunt komen met potentiële werkgevers en waar je meer te weten kunt komen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren, werken en de arbeidsmarkt.  

Ontmoet onze alumni
Ontmoet onze alumni

Wil jij weten waar Communicatiewetenschap studenten na hun afstuderen terechtkomen? Ontmoet onze alumni in deze video!