Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Communicatiewetenschap
Vergelijk

Na je studie

Na je studie kan je ervoor kiezen om meteen aan het werk te gaan. Afgestudeerden hebben verschillende beroepen, bijvoorbeeld als persvoorlichter, strateeg bij een reclamebureau, social media adviseur, nieuwsredacteur of campagneleider. Maar je kan er ook voor kiezen om eerst een master te volgen om je nog verder te verdiepen in Communicatiewetenschap of je voor te bereiden op een PhD.

Aansluitende masteropleidingen

Na het afronden van deze bachelor ben je direct toelaatbaar tot de 1-jarige masters in Communicatiewetenschap en kan je je aanmelden voor de selectieprocedure van de 2-jarige research masters.

Master's in Communication Science
 • Master's Persuasive Communication

  Na het afronden van de bachelor ben je direct toelaatbaar tot de Master's in Persuasive Communication. In deze 1-jarige en Engelstalige master bestudeer je verschillende marketing- en gezondheidscommunicatietheorieën en leer je hoe je deze theorieën kunt toepassen op uitdagende problemen van consumenten- en gezondheidsgerelateerd gedrag.

 • Master's Entertainment Communication

  Na het afronden van de bachelor ben je direct toelaatbaar tot de Master's in Entertainment Communication. In deze 1-jarige en Engelstalige master richt je je op de ervaring en invloed van entertainment media en technologie bij verschillende groepen en individuen, binnen verschillende sociale contexten. 

 • Master's Corporate Communication

  Na het afronden van de bachelor ben je direct toelaatbaar tot de Master's in Corporate Communication. In deze 1-jarige en Engelstalige master bestudeer je de communicatie van zowel private als publieke organisaties met hun omgeving. 

 • Master's Political Communication

  Na het afronden van de bachelor ben je direct toelaatbaar tot de Master's in Political Communication. In deze 1-jarige en Engelstalige master bestudeer je onder anderen de rol en het belang van media, journalistiek en informatie bij het vormgeven van de publieke opinie.

 • Research Master's: Academic track

  Wil je je nog meer verdiepen in academisch onderzoek en in je interesses op het gebied van Communicatiewetenschap? Dan is deze 2-jarige en Engelstalige Research Master's: Academic track wellicht iets voor jou. In deze master combineer je theoretische vakken over de productie, het gebruik en de impact van informatie en gemedieerde communicatie met onderzoek op academisch niveau. Dit is een goede voorbereiding op een PhD. 

 • Research Master's: Professional track

  Deze 2-jarige en Engelstalige Research Master's: Professional track richt zich op de rol van communicatie en media en het oplossen van communicatie-uitdagingen in de praktijk. Je doet diepgaande kennis op van het vakgebied, relevante onderzoeksmethodologie en krijgt daarnaast praktische ervaring door het uitvoeren van onderzoek bij een professionele organisatie.

Beroepen voor communicatiewetenschappers

De carrièrevooruitzichten voor communicatiewetenschappers zijn over het algemeen goed en er is een verscheidenheid aan vacatures voor hen. Enkele voorbeelden van banen die momenteel afgestudeerden momenteel hebben zijn: 

 • producent of redacteur bij de televisie 
 • medewerker op een communicatieafdeling van bijvoorbeeld een commercieel bedrijf, culturele instelling of overheidsdienst 
 • mediaplanner 
 • campagneleider van een politieke partij tijdens verkiezingen 
 • marketingmedewerker van een uitgeverij 
 • strateeg bij een reclamebureau 
 • marktonderzoeker 
 • voorlichter of woordvoerder van een bedrijf stichting of overheidsinstelling 
 • journalist of onderzoeker van de publieke opinie 

 

Je krijgt veel ruimte om je eigen interesses te ontwikkelen en ondanks dat de studie heel breed is, kun je binnen elk vak een invalshoek kiezen die jij interessant vindt. Lees het hele ervaringsverhaal van Guus