Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Als je je wilt inschrijven, doorloop je onderstaande stappen.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  De deadline voor inschrijving voor een bacheloropleiding, via studielink, is 1 mei.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Vwo-profiel

  Je kunt met elk profiel instromen in de bachelor Computational Social Science, mits je wiskunde A of B hebt gevolgd. Verder is een goede kennis van het Engels essentieel.

  Hbo-(propedeuse)diploma of vwo-diploma oude stijl?

  Met een hbo-propedeuse of een vwo-diploma oude stijl heb je toegang tot de bachelor, mits je staatsexamen in wiskunde A of B op vwo niveau hebt gedaan of een vwo wiskunde A of B certificaat hebt van het CCVX.

  Voor degenen zonder het vereiste certificaat, bieden de volgende instellingen een cursus wiskunde A of B aan die aan deze eis voldoet:

  Wiskunde A

  Alleen offline beschikbaar in Nederland:

  CCVX Wiskunde A: Studenten moeten minimaal een 6,0 scoren.

  Staatsexamen vo in het Nederlands (aanmeldingsdeadline 31 december)
  - Studenten moeten minimaal een 6,0 scoren.

  Online en offline beschikbaar (in Nederland):

  Wiskunde B

  Alleen de volgende wiskunde B certificaatcursussen worden geaccepteerd:

  Alleen offline beschikbaar in Nederland:

  • CCVX Wiskunde B: Studenten moeten minimaal een 6,0 scoren.
  • Staatsexamen vo in het Nederlands (aanmeldingsdeadline 31 december)
   - Studenten moeten minimaal een 6,0 scoren.

  Let op: Wij accepteren geen wiskunde B certificaat van het Korteweg-de Vries instituut of James Boswell Bèta.

  Onthoud dat de overstap naar de universiteit lastig kan zijn. Ook met een hbo-propedeuse moet je na inschrijving aan de UvA verplicht matchen.

  Colloquium doctum

  Als je geen geldige vooropleiding hebt afgerond en 21 jaar of ouder bent, dan kun je een toelatingsexamen doen: het colloquium doctum.

  Ook met een colloquium doctum moet je na inschrijving aan de UvA verplicht matchen.

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld besteed je gemiddeld tussen de 50 euro en 100 euro per maand aan boeken, excursies en ander studiemateriaal. Je hebt ook een laptop nodig.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching een essentieel en verplicht onderdeel van de inschrijving voor een Bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

  Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei), ontvang je een bericht met je UvAnetID, en kun je je via je persoonlijke ‘checklist inschrijving' zelf aanmelden voor UvA Matching. Je krijgt in mei 2024 een e-mail met uitgebreide uitleg over de Matching.

  Matching voor Computational Social Science vindt plaats in de periode van donderdag 30 mei tot en met donderdag 13 juni 2024. In deze periode onderzoek je of de door jou gekozen studie aansluit bij jouw verwachtingen en interesses, je (studie)vaardigheden en competenties en bij je motivatie en ambities.

  De Computational Social Science-community en het samenwerken in groepsprojecten zijn essentiële onderdelen binnen de studie. Vandaar dat een aantal onderdelen van Matching ook op campus wordt aangeboden waaronder de Meet & Match en de Group Exercise. Je ontmoet medestudenten en medewerkers en krijgt een daadwerkelijke indruk van hoe het is om een student Computational Social Science te zijn.  

  De Matchingprocedure bestaat uit een Meet & Match sessie en drie verplichte onderdelen: een online reflectie formulier, online assessment en participatie in een groepsopdracht (op campus of online).

  TIJDLIJN

  •  We sturen een welkomstbrief naar iedereen die zich heeft aangemeld voor 'Matching Computational Social Science' met gedetailleerde informatie.
    
  •  Meet & Match op de Roeterseilandcampus.
    
  •  Groepsparticipatie op de Roeterseilandcampus of in een online setting.
    
  •  Deadline online assessment + online reflectie formulier.
    
  • Na afronding van alle Matchingactiviteiten ontvang je namens ons programmateam feedback en een officiële persoonlijke adviesbrief. Dit advies is vrijblijvend. We raden je echter sterk aan om je studiekeuze te heroverwegen als het advies negatief is. Een positieve match vanuit jou en vanuit de opleiding vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie.

  Het deelnemen aan UvA Matching is verplicht voor alle studenten die aan een Bachelor studie gaan starten.

  UvA studenten die van programma gaan switchen en in september bij Computational Social Science willen starten, worden nadrukkelijk geadviseerd om ook aan Matching deel te nemen. Het geeft je inzicht of de studie qua opzet en inhoud aansluit bij je verwachtingen, studiehouding en ambities.

  Computational Social Science is een Engelstalige studie, om deze reden is Engels de voertaal bij onze Matching.

  We kijken ernaar uit om je bij Computational Social Science te verwelkomen voor Matching!

  Meer informatie, data en onderdelen van Matching voor Computational Social Science.

  Vragen

  Vragen over de Matching kun je stellen aan de Onderwijsbalie Sociale Wetenschappen via edss@uva.nl of +31 (0)20 525 3777. Kijk eerst even bij de FAQ over Matching.

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 7. Betaal het collegegeld

  Betaal het collegegeld om je inschrijving te voltooien.

  Lees meer over betaling van het collegegeld

 • 8. Bezoek de introductiedag

  Een week voor de start van het programma woon je de verplichte introductiedag bij. Op deze dag krijg je alle relevante programma-informatie en maak je kennis met medestudenten en medewerkers. Je ontvangt in juli voor de start van het programma uitgebreide informatie over de introductiedag.

 • 9. Vraag een collegekaart aan

  Je collegekaart is een persoonlijke kaart die dient als identiteitsbewijs bij tentamens en voor het lenen van boeken. Je ontvangt instructies over het aanvragen van je collegekaart.