Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Economics and Business Economics
Vergelijk

Veelgestelde vragen

Om je snel te helpen vind je hieronder een lijst met veel voorkomende onderwerpen van vragen, inclusief de relevante informatie. Kijk hier eerst naar, de informatie die we je via e-mail zullen geven zal in veel gevallen namelijk hetzelfde zijn.

 • Studiekeuze

  Heb je vragen over je studiekeuze? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Ze helpen je graag verder. Zo kunnen zij bijvoorbeeld vragen beantwoorden over extra uitdaging en verdieping van je gekozen bachelor. Of meer vertellen over studiebegeleiding tijdens je 1e studiejaar.

 • Toelatingseisen

  Je vindt alle toelatingseisen voor deze bachelor onder het kopje ‘Toelating en inschrijven’. Je kunt de diploma calculator gebruiken om te controleren of je aan extra voorwaarden moet doen voor het programma van jouw keuze.

  We geven per e-mail of telefoon geen extra informatie over toelatingseisen voor specifieke casussen. We kunnen alleen tot een beslissing over jouw toelating komen nadat je een volledige aanmelding doet.

Vragen over studeren aan de UvA

Als je vragen hebt over studeren aan de UvA, kun je contact opnemen met onze Central Student Service Desk. Ze bevinden zich op de Roeterseiland Campus (REC E) en zijn geopend van maandag tot en met vrijdag, tussen 9:00 en 17:00.

T: +31 (0)20 525 1401
WhatsApp: +31 (0)6 48 34 76 69

Of je kunt een vraag stellen via de Digitale Student Service Desk:

Adressen
 • De Universiteit van Amsterdam is gesloten op deze dagen
  Maandag 25 december 2023 t/m Maandag 1 januari 2024 Kerstreces
  Vrijdag 29 maart Goede Vrijdag
  Maandag 1 april Tweede Paasdag
  Donderdag 9 mei Hemelvaartsdag
  Vrijdag 10 mei Collectieve sluitingsdag
  Maandag 20 mei Tweede Pinksterdag
  Woensdag 25 december 2024 t/m woensdag 1 januari 2025 Kerstreces
 • Campus

  De UvA heeft verschillende campussen verspreid over Amsterdam. Deze bacheloropleiding is gevestigd op de Roeterseiland Campus, in het centrum van Amsterdam.

  Roeterseilandcampus - gebouw E

  Roetersstraat 11
  1018 WB Amsterdam

 • Postadres

  Admissions Office, Central Student Administration
  University of Amsterdam
  Hogehilweg 21
  1101 CB Amsterdam
  The Netherlands

Ontdek jouw campus

Wil je zien waar je gaat studeren? Meld je aan voor een campus tour op Roeterseiland, ervaar het zelf met de interactieve app, of verken de campus op onze virtuele kaart!

Campus tour met begeleiding

Ervaar de sfeer van de Roeterseiland Campus uit de eerste hand! Verken UvA Economie en Bedrijfskunde tijdens een rondleiding op de campus en krijg inzicht in het studenten- en academisch leven. Onze studentenambassadeurs zullen je gids zijn, antwoorden geven op je vragen en hun ervaringen delen.

Tours zijn eenmaal per maand beschikbaar in zowel het Engels als het Nederlands. Onze rondleidingen beginnen stipt om 11:00 uur (CET). Kies gewoon je voorkeurstaal en datum voor je rondleiding in het aanmeldingsformulier.

Ben je een decaan? Als je geïnteresseerd bent in een rondleiding voor jouw groep, neem dan contact met ons op per e-mail om een rondleiding voor jouw groep te regelen, zodat we een rondleidingspakket voor je kunnen voorbereiden!

Blijf op de hoogte!

Vul het formulier in om informatie te ontvangen over:

 • je gekozen programma;
 • studentenleven;
 • leuke feiten en cijfers;
 • toelatingsprocedure en deadlines;