Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Filosofie
Vergelijk

Na je studie

Als je een studie Filosofie hebt afgerond, beschik je over een gedegen vakkennis, een brede culturele bagage, historisch besef en een sterk ontwikkeld abstractievermogen. Dit maakt je ruim inzetbaar op de arbeidsmarkt. Filosofen werken in de meest uiteenlopende functies waar een sterk analytisch denkvermogen vereist is, zij zijn onder andere werkzaam als:

  • Beleidsmedewerker
  • Redacteur
  • Journalist
  • Schrijver en publicist
  • Functie in het bedrijfsleven of bij een bank 
Copyright: UvA FGw | Zazie van Dorp
De bachelor Filosofie daagt je academisch uit, geeft je de ruimte om je te specialiseren binnen het vakgebied dat je interesseert en geeft je vaardigheden mee die je je hele (werkende) leven kunt gebruiken. Zazie van Dorp, alumnus Filosofie Lees het interview

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een masterprogramma. De UvA heeft meer dan 200 masters, die één, anderhalf of twee jaar duren en veelal Engelstalig zijn. Door in je keuzeruimte bepaalde vakken of een minor te volgen, kun je je mogelijkheden in de masterfase vergroten.

Met je bachelordiploma Filosofie kun je toegang krijgen tot het eenjarige (60 EC) masterprogramma:

Je kunt ook kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Met een bachelordiploma Filosofie kun je toegang krijgen tot de duale masters:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure, waarbij met name gekeken wordt naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten en je scriptie. Met een bachelordiploma Filosofie mag je je aanmelden voor de onderzoeksmasters: 

Als je na je bachelor Filosofie ook een masterprogramma op dit vakgebied voltooit, kun je toegang krijgen tot de eenjarige master:

Afhankelijk van de invulling van je bachelor kun je toegang krijgen tot andere masterprogramma's waarvoor aanvullende instroomeisen gelden, zoals de tweejarige interdisciplinaire masterprogramma's:

Kijk voor de precieze toelatingsvoorwaarden bij de master.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.