Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Filosofie
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Filosofie echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Proefstuderen

Verdiep jezelf in je toekomstige studie en kom erachter of de opleiding ook werkelijk bij je past. Maak kennis met het onderwijs in de praktijk door bijvoorbeeld een echt online college te volgen. Je beleeft dus alvast hoe studeren aan de UvA zal zijn. Het Proefstuderen bij Filosofie is online op 22 november

Wat is filosofie?

Docent Marjolein Lanzing en student Emerence Kapteijn vertellen over de opleiding Filosofie.

Meet & Ask (opname)

Zie de opname van onze live Meet & Ask sessie van de Bachelorweek van oktober 2021, waarin de studie Filosofie in detail wordt uitgelegd.

Bachelorweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke opleiding écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt te stellen aan docenten en studenten. Onze volgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Bachelorweek, in maart 2022.

Een gefundeerde mening

'Het allerbelangrijkste is dat je hebt nagedacht over je mening'. In deze video deelt Lucie haar ervaringen met de bacheloropleiding Filosofie aan de UvA.

Verken je campus

Waar ga je straks studeren? Bekijk je campus online op de interactieve kaart. Of kom langs op locatie en doe de campustour via onze campustour-app.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

    Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Meer weten over Filosofie? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Lois
student Filosofie
Hoi! Ik ben Lois en ik studeer Filosofie. Vragen over de opleiding kun je aan mij stellen via Instagram.
Stel je vraag aan Lois