Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Fiscale Economie
Opslaan in favorieten

Je toekomstperspectief

Als fiscaal econoom heb je bijna gegarandeerd een goede baan. De meeste van onze studenten vinden zelfs al een baan voordat ze hun opleiding hebben afgerond.

Waar werken onze afgestudeerden?

Overal, dus ook bij belastingkantoren, neemt de automatisering toe. Maar de meest complexe aangiften zijn niet door een computerprogramma te doen. Juist voor die aangiften is de verwachting dat de vraag naar sterk cijfermatig onderlegde fiscalisten verder groeit. Om volwaardig fiscaal econoom te worden, moet je ook de master Fiscale Economie afronden. Je kunt daarna als belastingadviseur, belastinginspecteur of bedrijfsfiscalist aan de slag. Als fiscaal econoom kun je onder andere werken bij:

  • (multi)nationale (beursgenoteerde) onderneming
  • belastingadvieskantoor
  • ministerie van Financiën
  • Belastingdienst
  • centrale overheid

Amsterdamse fiscaal economen zijn gewild vanwege hun juridische én cijfermatig basis. Ook telt Amsterdam heel veel (multi-)nationale ondernemingen, de kans dat je snel een baan vindt is dus groot. Als fiscaal econoom heb je een van de best verdienende banen. Vaak met een vast contract en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Fijn om te weten is ook dat belastingadviseurs erg tevreden zijn over hun beroep. Onder andere omdat zij zelf hun uren kunnen bepalen.

Gemiddeld startsalaris (na afronden MSc)

€ 3.579 bruto

Tijd om een baan te vinden

Vrij snel na afstuderen

Werkgeluk

7,3/10

Bron: SEO en Elsevier Beste Banen onderzoek, UvA Economie en Bedrijfskunde alumni-onderzoek

Carrièrebegeleiding tijdens je bachelor

Via het Economics and Business Career Centre (EBCC) kun je je individuele vaardigheden verder ontwikkelen, ervaring opdoen en contacten leggen. Het EBCC-team bestaat uit carrière-assistenten, loopbaancoaches en stage-adviseurs die jou ondersteunen bij je individuele career journey (loopbaantraject).

Carrière-evenementen
Ook organiseert het Career Centre jaarlijks (vaak) samen met de studieverenigingen grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op gebied van solliciteren en werken.

Zo zijn er de Career month junior, de Amsterdamse carrièredagen, de FSA beroependagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing event en het Amsterdam Recruitment event.

'Actuele onderwerpen worden uitgebreid bediscussieerd tijdens de colleges'

'Onderwerpen als de afschaffing van de dividendbelasting en belastingontwijking door multinationals worden uitgebreid bediscussieerd tijdens de colleges en er wordt veel aandacht besteedt aan beroepsethiek.'