Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Als fiscaal econoom heb je bijna gegarandeerd een goede baan. De meeste van onze studenten vinden zelfs al een baan voordat ze hun opleiding hebben afgerond. Al onze bachelorstudenten kiezen echter voor een master na hun afstuderen. Zo vergroten ze hun kansen op de banenmarkt en zetten daarmee een waardevolle stap in hun carrière. Je bent pas volwaardig fiscaal econoom als je ook je master Fiscale Economie hebt afgerond.

Specialiseer je met een master

Met het bachelordiploma Fiscale Economics heb je directe toegang tot verschillende masters van UvA Economie en Bedrijfskunde, waaronder Fiscale Economie. 

Heb je tijdens je bachelor een minor in een specifieke discipline gevolgd? Zo ja, dan kan het zijn dat je de masteropleiding in die discipline kan doen. Voor sommige masters gelden andere of uitgebreidere instroomeisen.

Masters waarin je direct kunt doorstromen
 • Fiscale Economie

  Specialiseer je verder in het vakgebied met de master Fiscale Economie aan de Amsterdam School of Economics van de UvA. Met deze eenjarige, Nederlandstalige masteropleiding verdiep je je verder in de Nederlandse én internationale fiscaliteit. En leer je alles over de groeiende harmonisering ervan op Europees niveau. Na je afstuderen ben je klaar voor een succesvolle loopbaan als allround fiscalist in het bedrijfsleven of bij de belastingdienst. Ook kun je kiezen voor een wetenschappelijke carrière.

 • Entrepreneurship (samenwerking VU en UvA)

  De master in Entrepreneurship staat in het teken van het omzetten van mogelijkheden in acties. Het denken en reageren als een entrepreneur is in je voordeel als werknemer of eigenaar van een bedrijf. Deze master is een samenwerking met VU Amsterdam.

Waar werken onze afgestudeerden?

Fiscaal economen kom je overal tegen, onder andere bij:

 • (multi)nationale (beursgenoteerde) onderneming
 • belastingadvieskantoor
 • Ministerie van Financiën
 • Belastingdienst
 • centrale overheid

Amsterdamse fiscaal economen zijn zeer gewild vanwege hun juridische, fiscale én cijfermatig basis. Ook telt Amsterdam heel veel (multi-)nationale ondernemingen waardoor de kans dat je snel een baan vindt erg groot is. Als fiscaal econoom heb je een van de best verdienende banen. Vaak met een vast contract en zeer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Fijn om te weten is ook dat belastingadviseurs erg tevreden zijn over hun beroep. Omdat zij vaak zelf hun uren kunnen bepalen, bestaan er goede mogelijkheden voor het geven van een eigen invulling aan de persoonlijke work-lifebalance.

Gemiddeld startsalaris (na afronden MSc)

€ 3.579 bruto

Tijd om een baan te vinden

Vrij snel na afstuderen

Werkgeluk

7,3/10

Bron: SEO en Elsevier Beste Banen onderzoek, UvA Economie en Bedrijfskunde alumni-onderzoek

'Actuele onderwerpen worden uitgebreid bediscussieerd tijdens de colleges'

'Onderwerpen als de afschaffing van de dividendbelasting en belastingontwijking door multinationals worden uitgebreid bediscussieerd tijdens de colleges en er wordt veel aandacht besteedt aan beroepsethiek.'

Carrièrevoorbereiding tijdens je bachelor

Om je voor te bereiden op je carrière en de arbeidsmarkt biedt het Economics and Business Career Centre (EBCC) verschillende mogelijkheden om je professionele vaardigheden te ontwikkelen. Je kunt hier o.a. terecht voor een loopbaanvraag, hulp bij stages, inspirerende workshops en netwerkevents om in contact te komen met professionals uit de arbeidsmarkt.

Carrière-evenementen

Het Career Centre organiseert jaarlijks grote carrière-evenementen. Vaak samen met studieverenigingen. Een greep uit het aanbod:

 • 'EBCC Invites' waar professionals vertellen over hun baan en hoe zij daar terecht zijn gekomen.
 • Workshops om je professionele vaardigheden te ontwikkelen.
 • Workshops om je wegwijs te maken in de Nederlandse arbeidsmarkt.
 • Workshops om praktische sollicitatievaardigheden te ontwikkelen.
 • 'Fuckup night’ waar je op een vermakelijke manier een beeld krijgt van de loopbaanervaringen van alumni.

Daarnaast worden er vele andere grote carrière-evenementen georganiseerd, waar je in contact kunt komen met je toekomstige werkgever. Zo zijn er de Career month junior, de Amsterdamse carrièredagen, de FSA-beroependagen, de International Finance Days, het Amsterdam Marketing event en het Amsterdam Recruitment event.

Veelgestelde vragen
 • Wat kun je worden als je Fiscale Economie hebt gestudeerd?

  Je kunt onder andere als belastingadviseur of bedrijfsfiscalist aan de slag in het bedrijfsleven, als beleidsmedewerker bij het ministerie van financiën of als belastinginspecteur bij de belastingdienst. Ook kun je als fiscaal econoom aan de slag bij internationale organisaties zoals de OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling), de Europese Commissie en de VN. Veel van onze studenten gaan na hun bachelor door met een master om zich verder te specialiseren. Je bent pas volwaardig fiscaal econoom als je ook de master Fiscale Economie hebt afgerond.

 • Vind je makkelijk een baan na je studie?

  Als fiscaal econoom heb je een uitstekende positie op de arbeidsmarkt. Fiscaal econoom is al jaren een van de best betaalde banen van Nederland. Fiscale Economie wordt al jaren gezien als een van de meest kansrijke universitaire opleidingen (bron: Elsevier en SEO Economisch onderzoek).

 • Kun je tijdens je studie al in contact komen met potentiële werkgevers?

  Veel van onze studenten zijn lid van een studievereniging. De studievereniging SFEER (Studievereniging Fiscale Economie En Recht) organiseert het hele jaar door (online) activiteiten op academisch, professioneel, sociaal en sportief gebied. Op deze manier kun je op een leuke manier in aanraking komen met je medestudenten en mogelijke werkgevers.