Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Franse taal en cultuur

Vergelijk

Heb jij een passie voor Franse taal, literatuur, geschiedenis en ontwikkelingen in de wereld van nu, én wil je je internationaal oriënteren? In de bachelor Franse taal en cultuur perfectioneer je je kennis van de Franse taal en bestudeer je de Franse en de Franstalige culturen.

Frans, Frankrijk en zoveel meer

Frans studeren aan de UvA gaat verder dan Frankrijk alleen: je bestudeert de Maghreb, vroegere koloniën en overzeese gebieden van Frankrijk en andere Franstalige gebieden. Je krijgt een scholing in academisch Frans en je verdiept je in de literaire, taalkundige en culturele aspecten van Frankrijk, maar ook in de sociale en historische achtergronden ervan. Je leert reflecteren op de bijzondere positie van Frankrijk in Europa en de wereld en je maakt je de intellectuele traditie eigen die zich in het Frans uitdrukt. Op de Nederlandse en de internationale arbeidsmarkt kun jij als Frankrijkdeskundige met een brede oriëntatie en specifieke kennis veel kanten op. Stap in de wereld van de Franstalige culturen!

UvA-bachelor Franse taal en cultuur uitgelegd

Ontdek in 6 minuten wat Franse taal en cultuur inhoudt en waarom je deze bachelor moet gaan studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Persoonlijke aandacht

20 eerstejaars

Intensief taalverwervingsprogramma

Perfectioneer je Frans

Studieverblijf in het buitenland

Internationale ervaring

Frans en Frankrijk, van verleden tot heden

Breed perspectief

Waarom Franse taal en cultuur aan de UvA?

 • Frans en Frankrijk in breed perspectief
  Veel docenten zijn gespecialiseerd in hedendaags Frankrijk, maar ook in de Maghreb-landen, de intellectuele en culturele geschiedenis; er is veel aandacht voor wat er nu omgaat in taal, literatuur en cultuur. Zo krijg je colleges over La France contemporaine, over de geschiedenis van de Franse taal, Mei '68 en de cineasten van La Nouvelle Vague, maar ook over jongerentaal, over de hedendaagse Franse literatuur en we bestuderen natuurlijk ook de Franse klassieken.
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  De groepen waarin je onderwijs krijgt, zijn over het algemeen kleinschalig met een hecht groepsverband en veel persoonlijk contact met de docenten.
 • Buitenland
  Je volgt ook vakken in een Franstalig land. De opleiding biedt uitwisseling met Parijs en andere steden aan.
 • Amsterdam
  De opleiding bevindt zich in het centrum van Amsterdam, waar ook de organisaties en bedrijven gevestigd zijn die een band hebben met je studie.
 • Eigen profiel
  Binnen je bachelor heb je ruimte voor keuzevakken, een minor in andere studierichtingen of een stage, zodat je je studie een eigen profiel kunt geven.

Na je bachelor

Na je bachelor Franse taal en cultuur kun je je studie voortzetten met een master op het gebied van letterkunde, kunst en cultuur, geschiedenis, politiek of taalkunde. Je kunt aan de UvA ook een lerarenopleiding Frans volgen. Alumni van Franse taal en cultuur komen terecht in functies in bijvoorbeeld de journalistiek, het onderwijs of het internationale bedrijfsleven.

Brochure Franse taal en cultuur

Wil je de informatie over de opleiding rustig doorlezen? Vraag onze brochure aan en ontvang hem direct in je inbox.

Feiten & cijfers
Diploma BA Franse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands, Taal van de opleiding
Start September
CROHO-code 56808
Locatie Universiteitskwartier