Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Toelating en inschrijven

Future Planet Studies

Wil je inschrijven op de bacheloropleiding Future Planet Studies? Doorloop dan de onderstaande stappen.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

 

 

Inschrijfproces button 2018
 • 1. Check de deadlines

  Schrijf je je in voor een bachelor? Doe dit dan uiterlijk 1 juni via Studielink.

 • 2. Check de toelatingseisen

   

  Je wordt toegelaten tot Future Planet Studies met de volgende profielen:

  • Een vwo-diploma met het profiel Natuur en Techniek
  • Een vwo-diploma met het profiel Natuur en Gezondheid
  • Een vwo-diploma met het profiel Economie en Maatschappij met minimaal één van de volgende vakken: Aardrijkskunde, Biologie, Natuurkunde of Scheikunde
  • Een vwo-diploma met het profiel Cultuur en Maatschappij met wiskunde A of B en 2 van de 5 volgende vakken: Economie, Aardrijkskunde, Biologie, Natuurkunde en/of Scheikunde.
  • Een HBO-propedeuse met daarnaast deelcertificaten op VWO-niveau in wiskunde A of B en twee van de volgende vakken: Economie, Aardrijkskunde, Biologie, Natuurkunde en/of Scheikunde.

  Als je niet voldoet aan de toelatingseisen dan kun je deficiënties wegwerken door deelcertificaten op vwo-niveau te behalen. 

  Na toelating voor Future Planet Studies geldt dat in jaar 2 van de opleiding voor één van de twee specialisatierichtingen wordt gekozen: Future Earth of Future Society. Een student die toelaatbaar is voor FPS is zonder aanvullende eisen toelaatbaar tot een van beide specialisatierichtingen, met als enige uitzondering de volgende:

  1. Voor een student die eerder een negatief bindend studieadvies (BSA) heeft ontvangen voor de opleiding Biologie binnen de Universiteit van Amsterdam, geldt dat hij/zij voor de periode dat het bindend advies van kracht is niet toelaatbaar is tot de major Future Earth. 
  2. Voor een student die eerder een negatief bindend studieadvies (BSA) heeft ontvangen voor de opleiding Politicologie, Sociale Geografie of Planologie binnen de Universiteit van Amsterdam, geldt dat hij/zij voor de periode dat het bindend advies van kracht is niet toelaatbaar is tot de major Future Society.


  Deficiënties

  Voldoe je niet aan de toelatingseisen dan kun je in veel gevallen de deficiënties wegwerken door bovenstaande vakken op vwo-niveau met certificaat te behalen.

   

  Buitenlands diploma

  Heb je een buitenlandse vooropleiding?

   

  Als je twijfelt of je aan alle toelatingseisen voldoet, meld je dan toch voor 1 juni aan in Studielink. Je ontvangt dan een e-mail van de UvA waarin je gevraagd wordt om informatie aan te leveren over je vooropleiding. Op basis van deze informatie beoordelen wij of je toelaatbaar bent. Mocht je niet toelaatbaar blijken te zijn of je wilt toch een andere opleiding doen, dan kun je in Studielink je aanmelding intrekken.

  Heb je een andere vraag over de toelating met een buitenlands diploma, dan kun je terecht bij de Studenten Services. 

   

  Colloquium doctum

  Ben je 21 jaar of ouder en niet in het bezit van een vwo-diploma, hbo-propedeuse of hbo-bachelor, dan is het colloquium doctum een mogelijkheid om toegelaten te worden tot de universiteit.

 • 4. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je aan te melden bij de UvA.

Na voorwaardelijke toelating button 2018
 • 7. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.