Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Geneeskunde
Opslaan in favorieten

Inhoud selectie

De selectieprocedure bestond uit drie toetsen, maar toets 3 is vervallen. Alleen voor toets 1 moet je je voorbereiden. Toetsen worden afgenomen in het Nederlands, ook als de studiestof in het Engels is.

Toets 1

Het vermogen om je een substantiële hoeveelheid biomedische kennis eigen te maken wordt getest in toets 1. Bij deze toets wordt gekeken of je het bestuderen van online aangeboden studiemateriaal (teksten, videocolleges, kennisclips) kan inplannen in je eigen studeerschema. Deze test is daarmee  een studievaardighedentoets, waarbij onder andere gekeken wordt of je hoofdzaken van bijzaken kunt onderscheiden, of je logisch kunt redeneren en of je oog hebt voor detail. Ben je gemotiveerd en beschik je over goede studieplanningsvaardigheden, dan scoor je meestal goed. We geven na plaatsing van het onlinestudiemateriaal geen nadere informatie over de aangeboden studiestof.

Selectie: voorbeeldvragen toets 1

Toets 2

In deze toets testen we het vermogen om VWO-basiskennis over natuurwetenschappelijke principes toe te passen in een medisch-biologische context. Maximaal de helft van de vragen gaat over medische onderwerpen die de afgelopen tijd in het nieuws geweest zijn. Deze toets hoeft niet te worden voorbereid. Heb je een sterk analytisch denkvermogen en volg je de medische actualiteit, dan scoor je meestal goed op deze toets.

Selectie: voorbeeldvragen toets 2

Toets 3

In de herziene selectieprocedure is Toets 3 (reflectie op medisch ethische dillema’s) komen te vervallen. De uitslag van deze toets  zou worden gebruikt om een nadere rangschikking te maken onder kandidaten met dezelfde resultaten voor toets 1 en toets 2. Kandidaten die nu een identieke score behalen voor toets 1 en 2 krijgen hierover uiterlijk 26 februari 2021 bericht, waarna zij tot uiterlijk 19 maart 2021 de tijd hebben om een gewaarmerkte cijferlijst van je (VWO) vooropleiding digitaal (scan) aan te leveren. Omdat de kans op identieke toetsresultaten vrij klein is, wordt dit niet van alle kandidaten gevraagd.

Een gewaarmerkte kopie is een kopie van je cijferlijst met een officieel stempel van je vooropleiding en handtekening van de opleiding erop. Een kopie kan je (op vertoon van de officiële cijferlijst) krijgen bij bijvoorbeeld je oude middelbare school of van het Service en Informatiecentrum van de UvA. Alleen kandidaten die uiterlijk 26 februari 2021 hierover bericht hebben ontvangen, hoeven deze cijferlijst als digitale scan aan te leveren bij de Selectiecommissie. Bij een eventueel bericht op 26 februari 2021 wordt geen nadere informatie of (eind)uitslag van de toetsen gegeven. Deze ontvangen alle kandidaten tegelijk op 15 april 2021.

Het is niet toegestaan om tijdens de toetsen gebruik te maken van BINAS.
De faculteit der Geneeskunde UvA maakt tijdens de selectie géén gebruik van Tracks A/B, motivatiebrieven of andere onderdelen die hier niet benoemd zijn, maar mogelijk wel onderdeel uitmaken van de Selectie bij andere Geneeskunde faculteiten. Iedere faculteit heeft zijn eigen selectieonderdelen.