Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Global Arts, Culture and Politics

Bachelor
Vergelijk

In de bachelor Global Arts, Culture and Politics bestudeer je de grote mondiale uitdagingen van dit moment, zoals klimaatverandering en sociale ongelijkheid, door de lens van cultuur, politiek en kunst.

Voertaal
Nederlands, Engels
Vorm
Voltijd

okt01
Meelopen bij een studie
nov04
Bachelorweek: 4-11 nov 23
Bezoek een open dag of event

Grip op de global challenges van nu

We leven in een periode van grote wereldwijde overgangen en urgente problemen. Klimaatverandering, roofkunst en nepnieuws domineren onze media, museumtentoonstellingen en performance art. In het programma Global Arts, Culture and Politics worden deze debatten voor het voetlicht gebracht.

Programme video
Global Arts, Culture and Politics uitgelegd

Ontdek wat je in deze driejarige bacheloropleiding gaat leren en hoe jij een verschil kunt maken in de toekomst.

Unieke benadering

Focus op skills

Kies jouw richting

Keuze uit 4 specialisaties

Interdisciplinaire benadering

Onderzoek global challenges

Amsterdam

Samenwerking met culturele instellingen

Waarom Global Arts, Culture and Politics?

 1. Focus op je skills
  Je doet verschillende vaardigheden op, zoals (academisch) schrijven, creëren (websites, video’s, tentoonstellingen), archiefonderzoek, discoursanalyse, spreken in het openbaar, debatteren, programmeren, interviewtechnieken en kwantitatief onderzoek. Deze waardevolle skills zullen je helpen om wereldwijde problemen te leren begrijpen en analyseren.
 2. Je kunt kiezen uit vier richtingen
  Global Arts, Culture and Politics is een unieke, interdisciplinaire studie. De opleiding geeft je de mogelijkheid om je te specialiseren in een van vier verschillende majoren: The Human and Artificial Intelligence; Art and Media; Reimagining Sustainability; en Culture and Social Justice.
 3. Aan de slag met Global challenges
  Door een lens van culturele sociologie, politicologie en filosofie, en via een breed historisch perspectief reflecteer je op de tijden waarin we leven, en analyseer je hoe we de uitdagingen waar we voor staan tegemoet kunnen treden.
 4. Amsterdam als je basis
  Je studeert in een levendige gemeenschap met een internationaal perspectief: je krijgt les van vooraanstaande intellectuelen die focussen op wereldwijde ontwikkelingen in een internationale studieomgeving. De opleiding onderhoudt veel contacten in de stad Amsterdam, een hub voor culturele instellingen. Je werkt mee aan projecten in samenwerking met deze partners.
 5. Kies een opleiding van wereldklasse
  De UvA staat op de 58ste plek in de QS World Rankings van 2023, de hoogstgeplaatste Nederlandse universiteit, en staat wereldwijd 21ste en in continentaal Europa 2de in de QS World University Rankings by Subject 2022: Arts & Humanities.
Copyright: Federica Russo
Het grondig afwegen van de methodologische en ethische uitdagingen van AI is een eerste vereiste voor het ontwerpen van betere en eerlijkere AI-systemen. dr. Federica Russo

Na je studie

Als je Global Arts, Culture and Politics succesvol hebt afgerond, ontvang je een wettelijk erkend bachelordiploma Cultuurwetenschappen en de titel Bachelor of Arts (BA).

Je kunt na afloop van je studie kiezen voor een master die aansluit bij jouw richting. Mogelijke banen daarna zijn: diversity officer bij een museum, programmamaker bij een culturele instelling, beleidsmedewerker bij een erfgoedinstelling of redacteur bij een on- of offline medium.

Engelstalige track

Je kunt de bacheloropleiding Global Arts, Culture and Politics ook volledig in het Engels volgen.

Feiten & cijfers
Diploma
BA Cultuurwetenschappen
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands, Engels
Start
September
CROHO-code
50004
Locatie
Universiteitskwartier