Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het programma Global Arts, Culture and Politics leidt op tot professionals die een rol zullen spelen in het discours over, en de benadering van hedendaagse mondiale uitdagingen. Na deze studie kun je ervoor kiezen om verder te studeren of de arbeidsmarkt op te gaan.

Als afgestudeerde onderscheid je je door een breed, probleemoverstijgend perspectief, ondersteund door een stevige basis van (theoretische) kennis, analytische vaardigheden en onderzoeksmethodes.

Je kunt na afloop van je studie kiezen voor een master die aansluit bij jouw richting. Mogelijke banen daarna zijn: diversity officer bij een museum, programmamaker bij een culturele instelling, beleidsmedewerker bij een erfgoedinstelling of redacteur bij een on- of offline medium. Mogelijke werkgevers zijn overheidsinstellingen, musea, erfgoedinstellingen, onderwijsinstellingen, media en journalistiek. Denk bijvoorbeeld aan beleids- en managementfuncties bij bedrijven, overheid of culturele organisaties.

Copyright: Greetje van der Werf
Het recht om vrij deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap is een internationaal erkend mensenrecht. Welke historische achtergronden van culturele onderdrukking liggen ten grondslag aan de totstandkoming van dit beginsel? Welke rol kunnen staten spelen bij de bescherming van dit recht, op nationaal en internationaal niveau? Dr. Tamara van Kessel

Een masteropleiding volgen

Als je na je bachelor meer wetenschappelijke verdieping of verbreding zoekt, dan volg je een master. De opleiding zal je bij de keuze begeleiden. Je bent bijvoorbeeld mogelijk toelaatbaar tot een van de volgende eenjarige masterprogramma's (60 EC):

Je zou ook kunnen kiezen voor een duaal masterprogramma: een beroepsgeoriënteerd programma op academisch niveau van anderhalf jaar (90 EC), inclusief leerwerkperiode. Vanwege het beperkte aantal leerwerkplaatsen geldt voor alle duale masters een strenge selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Met een bachelordiploma Global Arts, Culture and Politics zouden de volgende duale masteropleidingen wellicht aansluiten op jouw interesses:

Studenten met een sterke belangstelling voor onderzoek kunnen zich aanmelden voor een tweejarige (120 EC) onderzoeksmaster. Voor alle onderzoeksmasters geldt een selectieprocedure waarbij geen garantie is op toelating. Er wordt met name gekeken naar de invulling van je bachelor, de behaalde studieresultaten, je scriptie en je motivatie. Met een bachelordiploma Global Arts, Culture and Politics zouden de volgende research masters wellicht aansluiten op jouw interesses:

Kijk voor de precieze toelatingsvoorwaarden bij de master.

Je diploma is geen afscheid 

Na je afstuderen hoef je geen afscheid te nemen van de UvA. We helpen je graag om je loopbaan verder te ontwikkelen. Je kunt je aansluiten bij het jonge-alumniprogramma van de Amsterdamse Universiteits-Vereniging (AUV), dat je helpt om je carrière uit te stippelen. En als alumnus kun je ook nog steeds gebruikmaken van het Student Careers Centre.