Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Griekse en Latijnse taal en cultuur

Opslaan in favorieten

De bacheloropleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur leidt je op tot een allround classicus met een brede blik én met diepgang. Je leert Grieks en Latijn op excellent niveau lezen en analyseert teksten die al eeuwen tot de top van de wereldliteratuur behoren. Daarnaast bestudeer je de cultuurgeschiedenis van de Klassieke Oudheid en de invloed hiervan op het heden.

Meer dan klassieke teksten

De opleiding Griekse en Latijnse taal en cultuur draait om veel meer dan alleen het bestuderen van klassieke teksten. Je leert verder te kijken dan je eigen studie door steeds in gesprek te gaan met andere disciplines zoals geschiedenis, filosofie, kunstgeschiedenis, literatuur en archeologie. Daardoor biedt onze bacheloropleiding je een goed kader om complexe maatschappelijke vraagstukken van vandaag de dag te begrijpen en er een genuanceerde opinie over te vormen.

Bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur uitgelegd

Ontdek in 3 minuten wat de bachelor Griekse en Latijnse taal en cultuur inhoudt, waarom het uniek is en wat de ervaringen zijn van docent Koen Vacano en student Nena.

Samenwerking met culturele instellingen in Amsterdam

Kleinschalig

ca. 10-20 eerstejaars

Combinatie van taal en cultuur, in het verleden en heden

Samenwerking VU en de UvA

Wetenschappelijk expertisecentrum ACASA

Waarom Griekse en Latijnse taal en cultuur in Amsterdam?

 • Ideale studieomgeving
  Amsterdam biedt uitstekende faciliteiten op het gebied van de Oudheid, zoals een grote vakbibliotheek en het Allard Piersonmuseum.
 • Internationaal georiënteerd
  De opleiding heeft een internationale oriëntatie, zodat je goed voorbereid bent op een uitwisseling in het buitenland.
 • ACASA
  Deze opleiding wordt aangeboden door de twee Amsterdamse universiteiten. UvA en VU bundelen hun expertise op het terrein van Oudheid en Archeologie in het Amsterdam Centre for Ancient Studies and Archaeology: ACASA. De combinatie van specialisten in al deze academische richtingen zorgt voor een stimulerende omgeving om samen te werken en te studeren.
 • Persoonlijke aandacht en begeleiding
  Door de kleine werkgroepen kunnen de docenten inspelen op jouw persoonlijke wensen en behoeften.
 • Klassieke Oudheid in bredere context
  De studie van Griekse en Latijnse taal en literatuur is bij ons ingebed in een historische, archeologische en filosofische context. Er is aandacht voor de invloed van de Klassieke Oudheid op latere periodes en de relevantie daarvan voor het heden.

Na je bachelor

Je bent na je studie Griekse en Latijnse taal en cultuur breed inzetbaar in functies die een kritische, zelfstandige en leergierige geest vereisen. Afgestudeerden in Griekse en Latijnse taal en cultuur vinden na hun studie een passende baan in zeer uiteenlopende functies en sectoren. Denk hierbij aan musea, uitgeverijen, journalistiek en onderwijs.

'Het mooie van Grieks en Latijn is dat iedereen op nul begint. Voor iedereen is het even moeilijk of makkelijk.'

Alumnus Kurano Bigiman is leraar klassieke talen. Hij werd verkozen tot Amsterdammer van het Jaar 2020 voor het opzetten van de eerste gymnasiumafdeling in Amsterdam Zuidoost.

Feiten & cijfers
Diploma BA Griekse en Latijnse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Studielast 180 EC, 36 maanden
CROHO-code 56003
Locatie Universiteitskwartier