Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor

Interdisciplinaire sociale wetenschap

Vergelijk

Als student Interdisciplinaire sociale wetenschap (ISW) leer je om maatschappelijke vraagstukken op een interdisciplinaire manier te bekijken. ISW benadert deze vraagstukken vanuit inzichten en theorieën uit verschillende sociale wetenschappen, zoals politicologie, psychologie, antropologie, sociologie en sociale geografie en planologie. Al deze inzichten zijn nodig om dichter bij een passende oplossing te komen. Ben jij diegene die onze complexe wereld een stukje overzichtelijker maakt?

Voorlichting

Wil je weten of Interdisciplinaire sociale wetenschap bij je past? Gedurende het hele jaar kun je kennismaken met de opleiding. Meld je direct aan voor de Bachelorweek of bekijk een overzicht van alle voorlichtingsactiviteiten.

Studieprogramma

Bij Interdisciplinaire sociale wetenschap start je de studie met een kennismaking met de kerndisciplines: antropologie, sociologie, politicologie, sociale geografie en psychologie. Tijdens het tweede jaar staat de verdieping in interdisciplinariteit centraal. Je leert de disciplines combineren en toepassen op twee zelfgekozen thema’s. Het derde jaar staat in het teken van transdisciplinariteit: hoe gebruik je de opgedane kennis? Je kiest tussen een wetenschappelijk of een toegepast afstudeerprofiel.

Wat houdt deze studie in?

Wat zijn grote hedendaagse maatschappelijke uitdagingen en hoe kunnen we inzichten uit verschillende sociaal-wetenschappelijk disciplines toepassen om deze vraagstukken op te lossen? Docent Javier Koole en studenten Jesse en Sarah vertellen je er meer over in de video hiernaast.

Sterke verbinding tussen theorie en praktijk

De stad Amsterdam als laboratorium

Veelzijdigheid aan doorstroommogelijkheden

Maatschappelijk betrokken

Na je studie

Interdisciplinaire sociale wetenschap geeft je de mogelijkheid om in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid aan de slag te gaan. Daar kun je in verschillende functies werken zoals; adviseur, manager, docent of journalist.  

Past Interdisciplinaire sociale wetenschap bij jou?

  • Ben je geïnteresseerd in het samenspel tussen mens, cultuur en samenleving? 
  • Vind je het interessant om vraagstukken te bekijken vanuit meerdere invalshoeken en disciplines en streef je ernaar oplossingen voor problemen te zoeken?
  • Ben je nieuwsgierig en vind je het leuk creatief en intellectueel gestimuleerd te worden?

Dan is Interdisciplinaire sociale wetenschap vast iets voor jou. Deze bachelor helpt jou graag je te ontwikkelen tot een innovatieve, out-of-the-box denker en doener, getraind in de vaardigheden die in de 21e eeuw noodzakelijk zijn.

Feiten & cijfers
Diploma
BSc Interdisciplinaire sociale wetenschap
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
180 EC, 36 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
56631
Locatie
Roeterseilandcampus