Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor Media en cultuur

Toelating en inschrijving

Wil je je inschrijven, doorloop dan onderstaande stappen.

Inschrijfproces

 • 2. Check de toelatingseisen

  Je kunt Media en cultuur studeren met de volgende (in Nederland behaalde) diploma's:

  Vwo-diploma

  Met een vwo-diploma kun je Media en cultuur studeren, ongeacht je profiel. Wel zul je met een profiel Cultuur en maatschappij merken dat je makkelijker aansluiting vindt.

  Hbo-(propedeuse)diploma

  Studenten met een hbo-propedeusediploma hebben toegang tot een universitaire bachelor. Houd er wel rekening mee dat de overstap van het hbo naar een universitaire opleiding door veel studenten als erg zwaar wordt ervaren. 
  Een andere mogelijkheid is om eerst je hbo-bachelor te voltooien en je daarna in te schrijven voor een universitaire bachelor. Afhankelijk van de inhoud van de afgeronde hbo-bachelor en de keuze van de universitaire bachelor kun je vrijstelling krijgen voor onderdelen uit het universitaire bachelorprogramma. De maximale vrijstelling via deze route is 60 studiepunten. 
  Het collegegeld voor een tweede bachelor is het hogere instellingstarief.

  Colloquium doctum

  Heb je niet het juiste diploma om toegelaten te worden tot de bacheloropleiding Media en cultuur dan bestaat de mogelijkheid om via een colloquium doctum toegelaten te worden.

  Lees meer over het colloquium doctum Media en cultuur

  Diploma behaald in het buitenland?

  Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan?  Dan volg je een ander inschrijfproces. Dit geldt ook voor studenten die in Nederland een International Baccalaureate (IB) hebben behaald.

  Inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, krijg je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. Doe mee aan UvA Matching

  Nadat je je in Studielink hebt ingeschreven voor deze bachelor doe je mee aan UvA Matching. Je krijgt een uitnodiging met een link naar de digitale leeromgeving Canvas, waar studiemateriaal en een toets van maandag 27 mei t/m dinsdag 11 juni voor je klaarstaan. In deze periode bestudeer je het materiaal en maak je vervolgens de online toets. Zo maak je kennis met de studie en kun je testen of deze bacheloropleiding echt bij je past. 

  UvA Matching: algemene informatie

Na (voorwaardelijke) toelating

 • 6. Vul het intakeformulier in

  Naast deelname aan UvA Matching heeft Media en cultuur een intakeprocedure voor alle studenten die zich voor het eerst aanmelden voor de bachelor Media en cultuur. De procedure begint met het online invullen van een vragenlijst. De intake is de start van de studiebegeleiding ('tutoraat'). Daarom wordt er onder andere gevraagd naar je vooropleiding, de omstandigheden waaronder je studeert en je motivatie voor de bachelor Media en cultuur.  

  Meer informatie over de intakeprocedure ontvang je per e-mail nadat je je hebt ingeschreven via Studielink.

 • 7. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Je krijgt na je voorwaardelijke toelating meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.