Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Muziekwetenschap
Opslaan in favorieten

Online open dag

Wil je weten of Muziekwetenschap echt bij je past? Ontdek het via de onderstaande informatie en activiteiten.

Proefstuderen

Verdiep jezelf in je toekomstige studie en kom erachter of de opleiding ook werkelijk bij je past. Maak kennis met het onderwijs in de praktijk door bijvoorbeeld een echt online college te volgen. Je beleeft dus alvast hoe studeren aan de UvA zal zijn. Het Proefstuderen bij Muziekwetenschap is online op 25 november.

Meet & Ask (opname)

Zie de opname van onze live Meet & Ask sessie van de Bachelorweek van oktober 2021, waarin de studie Muziekwetenschap in detail wordt uitgelegd.

Wat is Muziekwetenschap?

In deze video vertellen docent Barbara Titus en student Daniël over de bacheloropleiding Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam.

Bachelorweek: Meet & Ask

Maak de juiste studiekeuze en ontdek welke opleiding écht bij jou past (en of de UvA bij jou past). Kom erachter tijdens onze online Meet & Ask sessies waarbij je een korte presentatie bijwoont en live al je vragen over de opleiding kunt te stellen aan docenten en studenten. De volgende Meet & Ask vindt plaats tijdens de UvA Bachelorweek, in maart 2022.

Historie, cultuur en cognitie

Wat leer je tijdens de bachelor Muziekwetenschap? In deze video delen een student en docent hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Veelgestelde vragen

  • Wat kan ik na mijn studie doen?

    Na afronding van deze opleiding kun je een master doen of direct de arbeidsmarkt op. Lees meer op de pagina ‘Na je studie’.

  • Kan ik deze opleiding ook in deeltijd volgen?

    Ja, deze opleiding wordt ook in deeltijd aangeboden. Je volgt dezelfde colleges als de voltijdstudenten. Deeltijdstudenten halen 36 studiepunten per jaar. De studieduur is maximaal zes jaar, afhankelijk van eventuele vrijstellingen voor keuzevakken.

  • Hoe vind ik een kamer en helpt de UvA daarbij?

    Het vinden van een kamer in Amsterdam is vaak lastig door de grote vraag naar studentenwoningen, maar door op tijd te beginnen en goed te zoeken lukt het op termijn meestal wel om iets te vinden. Veel studenten vinden een kamer via-via of via social media. Voor eerstejaars bachelorsstudenten die verder dan 40 kilometer van Amsterdam wonen is er een voorrangsregeling, waarmee zij de kans op het vinden van een kamer aanzienlijk vergroten.

Meer weten over Muziekwetenschap? Download de brochure of laat je gegevens achter en je ontvangt bericht bij nieuwe voorlichtingsactiviteiten.

Daniël
Hi, ik ben Daniël en ik wil je graag helpen! Heb je een vraag over Muziekwetenschap? Stuur me een berichtje via Instagram!
Stel je vraag aan Daniël
Meike
Dag iedereen! Ik ben Meike. Heb je een vraag over deze opleiding? Vraag het aan mij via Instagram!
Stel je vraag aan Meike
Campustour

Muziekwetenschap studeer je aan de UvA in het Universiteitskwartier, in het centrum van Amsterdam. Bekijk de virtuele plattegronden en de video's van onze gebouwen.