Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor

Politicologie

Opslaan in favorieten

Politicologie gaat over de wijze waarop gemeenschappen omgaan met conflicten, hoe zij besluiten nemen en hoe zij hun doelen realiseren. In de bacheloropleiding politicologie bestudeer je ingrijpende actuele ontwikkelingen zoals migratie, economische crises, terroristische dreigingen, toenemend populisme, xenofobie en polarisatie, maar kijk je ook naar oplossingsrichtingen.

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Studieprogramma

In de bachelor Politicologie bestudeer je ingrijpende actuele ontwikkelingen zoals migratie, economische crises, terroristische dreigingen, toenemend populisme, xenofobie en polarisatie, maar kijk je ook naar oplossingsrichtingen. Politiek kom je op alle niveaus van de samenleving tegen. Van lokale kwesties tot mondiale problemen: politiek is overal. Je krijgt een brede oriëntatie in Internationale betrekkingen, Politieke economie, Bestuur en beleid, Vergelijkende politicologie en Politieke theorie.

Studenten over de bachelor Politicologie
In deze video vertellen studenten Politicologie over hun studiekeuze, de mogelijkheden binnen hun opleiding en hun studie-ervaringen.

Na je studie

Je ontvangt de graad van Bachelor of Science (BSc) in Politicologie. Dit kwalificeert je voor een Master of Research Master in de sociale wetenschappen en gerelateerde disciplines, evenals een scala aan professionele carrièrekansen. De academische, praktische en onderzoeksvaardigheden die je opdoet bereiden je voor op leiderschapsposities in handel en industrie, consultancy, journalistiek, openbaar bestuur en beleid, politiek, diplomatie, internationale organisaties en NGO's en carrières in onderzoek en doceren. 

Wat houdt deze studie in?
Studente Myrthe Born, student Caesar Bast en docente Sarah de Lange vertellen er meer over in deze video.

Past deze studie bij jou?

Ben je geïnteresseerd in

  1. de wijze waarop gemeenschappen omgaan met conflicten, hoe zij besluiten nemen en hoe zij hun doelen realiseren
  2. actuele ontwikkelingen zoals migratie, economische crises, terroristische dreigingen, toenemend populisme, xenofobie en polarisatie
  3. een studie die je opleidt tot een geïnformeerde, onafhankelijke, analytische en kritische denker en doener?

Dan is de bachelor Politicologie iets voor jou!

Feiten & cijfers
Diploma BSc Politicologie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 180 EC, 36 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56606