Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Toelating, selectie en inschrijving

Bachelor Psychologie

Toelating, selectie en inschrijving

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces. Lees hier meer.

Inschrijfproces
 • 1. Check de deadlines

  De aanmeldperiode loopt van 1 oktober 2019 tot en met 15 januari 2020 (voor het academisch jaar 2020-2021). 

  De bachelor Psychologie hanteert een numerus fixus: we hebben 650 plaatsen beschikbaar. Naast Psychologie kun je je voor één andere numerus fixusopleiding inschrijven. Je mag één plaats accepteren, mocht je voor twee opleidingen zijn toegelaten.

   

 • 4. Activeer je UvAnet ID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je binnen 48 uur een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 5. Selectie: aanmelden en deelnemen

  Om in aanmerking te komen voor toelating tot de opleiding moet je deelnemen aan de selectie. Lees hier alles over de selectie:

  In een notendop ziet de selectie er als volgt uit:

  1. Schrijf je in

  Nadat je je UvAnetID hebt geactiveerd, krijg je een bevestiging. Je wordt gevraagd je in te schrijven voor de selectie. Doe dit voor 20 januari 2020 (let op: Studielink-aanmelding voor 15 januari 2020).  Je schrijft je in voor ronde I of ronde II. De selectie bestaat uit een onderwijsdag en een toetsmoment. 

  2. Doe mee met de selectie

  Een week voor de selectie ontvang je meer informatie over de onderwijsdag en het toetsmoment. Deelname aan de selectie is verplicht. De selectierondes vinden op de Campus Roeterseiland plaats, of online.

  3. Bekijk je rangnummer in Studielink

  ​Op 15 april worden de rangnummers zichtbaar in Studielink. Afhankelijk van je rangnummer kun je een plaats aangeboden krijgen. Krijg je een plaats aangeboden? Dan ontvang je hierover apart een bericht met aanvullende informatie. 

Na voorwaardelijke toelating
 • 6. Accepteer/weiger plaats

  Afhankelijk van je rangnummer wordt er een plaats aangeboden. Na het ontvangen van dit aanbod heb je 14 dagen (14x24 uur) de tijd om je plaats te accepteren. Doe je dit niet, dan vervalt je plaats automatisch en wordt deze aangeboden aan een andere student.  

 • 7. Vraag je collegekaart aan

  Een collegekaart is een persoonlijke kaart die je onder andere gebruikt als identificatie tijdens tentamens en bij het lenen van boeken. Na je voorwaardelijke toelating ontvang je van de centrale studentenadministratie van de UvA meer informatie over het aanvragen van een collegekaart.

 • 8. Doe mee aan de introductiedag

  De opleiding begint met een introductiemiddag tijdens de Intreeweek. Onze studievereniging organiseert een introductiekamp. Je ontvang per e-mail meer informatie hierover.