Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Honours College

Wil jij alles uit je bachelor halen? Meld je dan aan voor het Amsterdam Honours College of Law. Je volgt met een vaste groep medestudenten werkgroepen en masterclasses. En je komt in contact met de praktijk zoals de advocatuur, rechterlijke macht en ngo’s.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Honoursprogramma: een uitdagend programma van 30 EC met o.a. het vak Retorica, ratio en recht en de Academic Excellence Track. Binnen de keuzeruimte kun je interessante vakken volgen aan andere universiteiten in binnen- of buitenland.
  • Inspirerende werkgroepen: je volgt alle werkgroepen van het reguliere bacheloronderwijs samen met de andere studenten die zijn toegelaten tot het Honours College.
  • JHV Phaedrus: deze academische vereniging organiseert o.a. masterclasses met toonaangevende juristen en academici en praktijkbezoeken aan advocatenkantoren.
  • Studeren aan een buitenlandse topuniversiteit: de UvA heeft een groot netwerk. Als Honours-student maak je kans op een plek aan een topuniversiteit als Columbia Law School of Stellenbosch University.
  • Uitstekend carrièreperspectief: je oefent je beroepsvaardigheden en maakt al vroeg kennis met de top van de wetenschap en de juridische praktijk.

Hoe doe je mee?

Meld je nu alvast aan voor onze speciale werkgroepen voor extra gemotiveerde studenten: de Asser-groepen. Hiermee bereid je je voor op de toelating tot de Amsterdam Law Firm en eventueel het Honoursprogramma. Als je later beslist dat je wilt meedoen, dan kan dat ook.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op of raadpleeg onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Studenten en alumni over het Honours College

Honours-student Kristi Hogenes

‘Door het Honoursprogramma heb ik mij op zowel academisch als op sociaal niveau enorm kunnen ontwikkelen. Je verdiept je in de reguliere stof en krijgt de mogelijkheid om voortdurend met elkaar in discussie te gaan. De extra vakken zijn van enorme toegevoegde waarde. Zo leer je binnen het vak Retorica een sterk pleidooi te schrijven. Twee jaar later pas je deze kennis toe tijdens de Amsterdam Law Trials waar je het opneemt tegen de studenten van de VU en AUC.’

Honours-student Nina Capelleveen

‘Een onderdeel van het volgen van het onderwijs aan het Honours College is studeren in het buitenland. Dat was fantastisch! Ik ben naar Londen geweest en heb daar studenten en docenten van over de hele wereld ontmoet. We hebben veel geleerd over elkaars rechtssysteem en cultuur en hebben samen de stad ontdekt.’

Portret van honoursstudent Julian Bartelsman

Honours-student Julian Bartelman

‘Mijn ervaring nu is dat het Honours College weliswaar extra tijd kost, maar dat het wel de moeite waard is. Elk blok zit je in een vaste werkgroep met dezelfde gemotiveerde studenten en krijg je les van de betere docenten. Dat klinkt misschien erg schools, maar het schept ook een band.’