Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wil jij alles uit je bachelor halen? Meld je dan aan voor het Amsterdam Honours College of Law. Je volgt met een vaste groep studenten werkgroepen en masterclasses en komt in contact met de praktijk, zoals de advocatuur, rechterlijke macht en ngo’s.
Over het Honours College

Een student, een advocaat en hoogleraar Marc de Wilde vertellen meer over wat het Honours College inhoudt en wat je ervan kunt verwachten.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Honoursprogramma: een uitdagend programma van 30 EC met o.a. het vak Retorica, ratio en recht en de Academic Excellence Track. Tijdens de Academic Excellence Track volg je masterclasses, in het tweede jaar een retraite waar in groepsverband wordt nagedacht over de toekomst, en neem je deel aan de Amsterdam Law Trials. Binnen de keuzeruimte kun je interessante vakken volgen aan andere universiteiten in binnen- of buitenland.
  • Inspirerende werkgroepen: je volgt alle werkgroepen van het reguliere bacheloronderwijs samen met de andere studenten die zijn toegelaten tot het Honours College.
  • JHV Phaedrus: deze academische vereniging organiseert o.a. masterclasses met toonaangevende juristen en academici en praktijkbezoeken aan advocatenkantoren en een symposium.
  • Studeren aan een buitenlandse topuniversiteit: de UvA heeft een groot netwerk. Als Honours-student maak je kans op een plek aan een topuniversiteit als Columbia Law School of Stellenbosch University.
  • Uitstekend carrièreperspectief: je oefent tijdens het Honours Collegeje beroepsvaardigheden en maakt al vroeg kennis met de top van de wetenschap en de juridische praktijk.

Hoe doe je mee?

Je ontvangt een uitnodiging op basis van het cijfergemiddelde over blok 1 en blok 2. De herkansingen van blok 1 tellen mee en die van blok 2 niet. Er worden 40 studenten uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek voor het Honoursprogramma. Deze gesprekken vinden plaats in februari en maart.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op over het Honoursprogramma.

Studenten en alumni over het Honours College

Honours-student Amin

‘De extra studielast is zeker aanwezig en soms zijn er momenten dat het zwaar is, maar meestal is dat geen probleem. Tijdens het programma oefen je met casussen vanuit een rol als advocaat of Officier van Justitie. Deze kennis pas je toe in de pleitwedstrijd in het 3e jaar waarin je het opneemt tegen andere universiteiten. Via de studievereniging  leer je je medestudenten beter kennen. Phaedrus organiseert masterclasses en kantoorbezoeken waardoor je praktijkervaring opdoet.‘

Honours-student Jessica

‘Wat ik vooral fijn vind zijn de kleine werkgroepen. Iedereen doet actief mee waardoor je snel door de stof heen gaat en er ook ruimte is voor discussie. Ik heb veel geleerd van het interdisciplinaire vak dat ik heb gevolgd. Ik werkte voor dat vak bij de juridische afdeling van een vluchtelingenorganisatie, een waardevolle toevoeging. Het volgen van een honoursprogramma heeft ook in het buitenland betekenis en kan helpen als je in het buitenland wil studeren of werken.’