Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Vergelijk

Honours College

Wil jij alles uit je bachelor halen? Meld je dan aan voor het Amsterdam Honours College of Law. Je volgt met een vaste groep studenten werkgroepen en masterclasses en komt in contact met de praktijk, zoals de advocatuur, rechterlijke macht en ngo’s.

Over het Honours College

Een student, een advocaat en hoogleraar Marc de Wilde vertellen meer over wat het Honours College inhoudt en wat je ervan kunt verwachten.

Wat hebben we jou te bieden?

  • Honoursprogramma: een uitdagend programma van 30 EC met o.a. het vak Retorica, ratio en recht en de Academic Excellence Track. Tijdens de Academic Excellence Track volg je masterclasses, in het tweede jaar een retraite waar in groepsverband wordt nagedacht over de toekomst, en neem je deel aan de Amsterdam Law Trials. Binnen de keuzeruimte kun je interessante vakken volgen aan andere universiteiten in binnen- of buitenland.
  • Inspirerende werkgroepen: je volgt alle werkgroepen van het reguliere bacheloronderwijs samen met de andere studenten die zijn toegelaten tot het Honours College.
  • JHV Phaedrus: deze academische vereniging organiseert o.a. masterclasses met toonaangevende juristen en academici en praktijkbezoeken aan advocatenkantoren.
  • Studeren aan een buitenlandse topuniversiteit: de UvA heeft een groot netwerk. Als Honours-student maak je kans op een plek aan een topuniversiteit als Columbia Law School of Stellenbosch University.
  • Uitstekend carrièreperspectief: je oefent tijdens het Honours Collegeje beroepsvaardigheden en maakt al vroeg kennis met de top van de wetenschap en de juridische praktijk.

Hoe doe je mee?

Tijdens het eerste jaar van je studie kun je je interesse voor het honoursprogramma kenbaar maken. Afhankelijk van je cijfergemiddelde word je in het tweede semester van het eerste jaar uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek voor het honoursprogramma.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op of raadpleeg onze antwoorden op veelgestelde vragen.

Studenten en alumni over het Honours College

Honours-student Amin Ommada

‘De extra studielast is zeker aanwezig en soms zijn er momenten dat het zwaar is, maar meestal is dat geen probleem. Tijdens het programma oefen je met casussen vanuit een rol als advocaat of OvJ. Deze kennis pas je toe in de pleitwedstrijd in het derde jaar waarin je het opneemt tegen andere universiteiten. Via de studievereniging Phaedrus leer je je medestudenten beter kennen. Phaedrus organiseert masterclasses en kantoorbezoeken waardoor je praktijkervaring opdoet.‘

Honours-student Jessica Udeh

‘Wat ik vooral fijn vind aan het honoursprogramma zijn de kleine werkgroepen. Iedereen doet actief mee waardoor je snel door de stof heen gaat en er ook ruimte is voor discussie. Ik heb veel geleerd van het interdisciplinaire vak dat ik heb gevolgd. Ik werkte voor dat vak bij de juridische afdeling van een vluchtelingenorganisatie, een waardevolle toevoeging. Het volgen van een honoursprogramma heeft ook in het buitenland betekenis en kan helpen als je in het buitenland wil studeren of werken.’