Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Rechtsgeleerdheid
Vergelijk

UvA Matching

Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching verplicht als je je inschrijft voor een bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren. Zo test je jouw studiekeuze.

Inschrijven voor de bachelor

Je schrijft je in voor de bachelor via Studielink. Na je inschrijving via Studielink ontvang je een bericht met je UvAnetID, en kun je je via je persoonlijke Checklist-inschrijving zelf aanmelden voor UvA Matching. Het deelnemen aan de onderwijsdag op locatie en het maken van de online toets is verplicht.

Programma UvA Matching Rechtsgeleerdheid

De UvA Matching van Rechtsgeleerdheid bestaat uit een kennismaking met docenten en studenten, een hoorcollege en een toets. Aanwezigheid op de onderwijsdag is verplicht, evenals het maken van de online toets. De onderwijsdag vindt op locatie plaats op donderdag 1 juni 2023, de toets kan online gemaakt worden tussen 2 en 15 juni.  Indien je niet bij de onderwijsdag aanwezig bent geweest en/of de toets niet hebt gemaakt, kun je niet starten met de opleiding.

Matching HBO-Rechten

Omdat jij als HBO-Rechten-student al een beeld hebt van wat deze studierichting precies inhoudt en wij ervan uitgaan dat je bewust deze stap maakt, organiseren we voor alle propedeusestudenten van HBO-Rechten een aparte matchingsbijeenkomst. Je hoeft je dus niet aan te melden voor de reguliere Matching. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 juli 2023. Je ontvangt in juni een mail met meer informatie over de HBO-Rechten-bijeenkomst.

Bevestiging

Na aanmelding voor UvA Matching ontvang je hiervan een bevestiging. In deze bevestiging staat dat je bent aangemeld voor de deelactiviteit TEN (tentamen/toets) maar hiermee ben je ook aangemeld voor de onderwijsdag. Soms verdwijnt die e-mail in je spam-box, dus check die even als je niks ontvangen hebt. Halverwege mei ontvang je een mail met het complete programma van de onderwijsdag en verdere informatie over UvA Matching Rechtsgeleerdheid.

Heb je een beperking?

Heb je een functiebeperking of een chronische ziekte waardoor je speciale voorzieningen nodig hebt, neem dan contact op met de opleiding. 

Heb je vragen?

Neem contact met ons op of raadpleeg onze antwoorden op veelgestelde vragen.