Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Bachelor
Sociale geografie en Planologie
Vergelijk

Na je studie

Na het behalen van je bachelor diploma beschik je over academisch werk- en denkniveau op het gebied van ruimtelijke vraagstukken. Hoewel je hiermee direct de arbeidsmarkt op kunt, kiezen de meeste studenten om hun studie te vervolgen met een master.

Vervolg je bachelor met een master

De bachelor Sociale geografie en Planologie sluit aan op veel masteropleidingen binnen de UvA zoals;

  • Human Geography
  • Urban and Regional Planning
  • International Development Studies

of de tweejarige onderzoeksmaster zoals;

  • Urban studies (research)
  • International Development Studies (research)

Daarnaast ben je (soms na selectie of een specifieke invulling van je keuzeruimte) toelaatbaar tot andere verwante Masters binnen en buiten de UvA.

Waar werken onze afgestudeerden?

Afgestudeerde sociaal geografen en planologen bekleden zeer uiteenlopende functies. Je kunt denken aan: onderzoeker, docent, dijkbeheerder waterschap, projectleider, projectleider na een ramp, beleidsmedewerker, voorlichter, journalist, risico-analist, ontwikkelingsgeograaf, adviseur, consultant en meer.

In verschillende sectoren en organisaties is vraag naar sociaal geografen en planologen, zoals ministeries, gemeenten, waterschap, onderwijs, ingenieursbureaus, onderzoeksinstituten, woningbouwcorporaties, vastgoed, groen- en milieuorganisaties en meer.

Carrièrebegeleiding

Het UvA student Careers Centre organiseert jaarlijks, vaak samen met studieverenigingen, grote carrière-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren en werken. Je kunt terecht bij het UvA Student Careers Centre, op carriere.uva.nl, voor advies over je loopbaan(pad), tips en evenementen. 

Carrière-evenementen

Het Career Centre organiseert jaarlijks (vaak) samen met studieverenigingen grote carriere-evenementen. Hier ontmoet je werkgevers en leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van solliciteren en werken. 

Daarnaast kun je je voorbereiden op je loopbaan bij de studievereniging van Sociale geografie en Planonlogie, studievereniging Sarphati. Sarphati organiseert carrière-activiteiten. Er zijn netwerkevenementen en bezoeken bij interessante bedrijven uit het werkveld. Daarnaast vind je op de Carrìerebank van Sarphati een vacaturebank met interessante bijbanen en stageplekken. Je krijgt als lid een overzicht van openstaande vacatures en daar kun je direct op reageren.