Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In de zoektocht naar een studie was Sociale geografie en Planologie in eerste instantie niet in mijn lijstje voorbij gekomen. Totdat ik aan iemand over zijn studiekeuze vroeg en hij mij vertelde over deze studie. Ik werd geïnteresseerd, zocht er meer over op en na twijfel over de stad heb ik besloten de studie in Amsterdam te gaan volgen. Hier sprak het plaatje mij het meest aan.

In de studie leer je van alles over ruimtelijke fenomenen; hoe mensen omgaan met ruimte op bijvoorbeeld politiek, sociaal of economisch niveau. Maar ook leer je deze kennis toe te passen op het beter inrichten van de stad en het land waarin wij leven, of zelfs buiten de landsgrenzen! Zo kijk ik uit naar het leeronderzoek in het buitenland in mijn tweede jaar. Verder leer je hoe belangrijk het is samen te werken met alle partijen die uiteindelijk belang hebben bij een bepaalde locatie.

Het leuke aan de studie vind ik dat je continue bezig bent met dingen die je vervolgens in de trein terug naar huis, op vakantie of in je eigen woonplaats terugziet. Fenomenen, bepaalde structuur of bepaald ruimtelijk gedrag. Al ver voor de studie en als klein kind keek ik al veel om me heen op nieuwe plekken.  Veel structuren vielen mij al snel op en ik vroeg me af hoe dat dan werkte met zo’n hele hoogspanningslijn dwars door een dorp of de bouw van een groot treinstation midden in de Franse heuvels. Hoe leuk is het dat ik nu in de studie bezig ben waarin ik kan nadenken en leer over het oplossen van dit soort vraagstukken.

De studie is prima te combineren met je sociale leven. Zeker als je net zoals ik veel elementen interessant vindt en dus gemotiveerd kan leren, blijft er genoeg tijd over. Ik ben ook lid van de Studievereniging Sarphati. De studievereniging organiseert voor iedereen wat wils. Zo ben ik meegegaan met de reis naar Jordanië, een geweldige ervaring! Ben jij geïnteresseerd in de wereld om je heen, hou je van reizen en onderweg zijn en wil je ruimtelijke problemen oplossen? Ga net als ik deze studie volgen!