Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Als je je wilt inschrijven, doorloop je onderstaande stappen.

Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces.

Inschrijfproces

 • 1. Check de deadlines

  De deadline voor inschrijving voor een bacheloropleiding, via studielink, is 1 mei.

 • 2. Check de toelatingseisen

  VWO-diploma

  Met elk profiel kun je instromen in de bachelor Sociale geografie en Planologie.

  HBO-propedeuse

  Met een hbo-propedeuse heb je toegang tot de bachelor. Met bepaalde behaalde hbo-bachelors kun je doorstromen naar een universitaire master. Je doet eerst een verkort bachelorprogramma met vrijstellingen. Aan een dergelijk traject zijn doorgaans hoge kosten verbonden, neem voor meer informatie contact op met de studieadviseur.

  Lees hier de voorwaarden en adviezen van de UvA voor de Toelating met een hbo-propedeuse/diploma. Ook met een hbo-propedeuse moet je na inschrijving aan de UvA verplicht mee doen aan Matching, zie stap 6.

  Colloquim doctum

  Als je 21 jaar of ouder bent, kun je ook een toelatingsexamen doen: het colloquium doctum. Ook met een colloquium doctum moet je na inschrijving aan de UvA verplicht mee doen aan Matching, zie stap 6.

  Doorstuderen na een verwante wo-opleiding

  Als je bij een andere universitaire bacheloropleiding onderdelen hebt afgerond die overeenkomen met onderdelen uit de bachelor Sociale geografie en Planologie, dan kun je voor deze onderdelen vrijstellingen krijgen.

  Studenten die eerder gestudeerd hebben dienen er rekening mee te houden dat zij het hogere instellingstarief moeten betalen.

  Diploma behaald in het buitenland?

  Heb je je vooropleiding in het buitenland gedaan? Dan volg je een ander inschrijfproces. Dit geldt ook voor studenten die in Nederland een International Baccalaureate (IB) hebben behaald.

  Inschrijven met een buitenlandse vooropleiding

 • 3. Check het collegegeld

  Bekijk voordat je je inschrijft de kosten die je kwijt gaat zijn aan het collegegeld. Hiervoor kun je de collegegeldmeter gebruiken en/of de informatiepagina over collegegeld bekijken. Let op: de collegegeldmeter werkt niet goed in Safari.

  Overige studiekosten

  Naast het collegegeld besteed je gemiddeld tussen de € 50 en € 100 per maand aan boeken, excursies, een laptop en ander studiemateriaal. Houd ook rekening met kosten voor boeken en ander studiemateriaal, een laptop en kosten van levensonderhoud etc.

 • 4. Schrijf je in via Studielink
 • 5. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven in Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je in te schrijven bij de UvA.

 • 6. UvA Matching: aanmelden en deelnemen

  Een juiste studiekeuze vergroot de kans dat je straks succesvol bent in je studie. Daarom is UvA Matching een essentieel onderdeel van de inschrijving voor een bachelor. Je maakt kennis met de opleiding en het onderwijs, nog voordat je echt gaat studeren, en test op die manier je studiekeuze.

  Aanmelding

  De online UvA Matching voor Sociale geografie en Planologie is van maandag 6 mei tot en met vrijdag 14 juni 2024.

  Na je inschrijving via Studielink (uiterlijk 1 mei) ontvang je een bericht met je UvAnetID. Je dient je uiterlijk 28 mei zelf in te schrijven voor het vak Matching Sociale Geografie & Planologie. Hiervoor gebruik je je persoonlijke ‘Checklist inschrijving’.

  We organiseren een online matching. Vanaf dat moment kun je starten met de matching. Met je UvAnetID kun je daarop inloggen. Daar kun je: de instructies lezen, de literatuur bestuderen, de video’s bekijken en de opdrachten maken.

  De deadline voor het afronden van de matching is vrijdag 14 juni 2024, 23:59 uur.

  Deze deadline is definitief, na deze deadline is het niet meer mogelijk om de matching af te ronden.

  Kennismakingsbijeenkomst op locatie

  Onze Matching sluiten we af met een Meet & Match bijeenkomst op Roeterseilandcampus op dinsdag 25 juni. De exacte tijden en details volgen op Canvas. Om deze middag mogelijk te maken werken wij samen met onze studievereniging Sarphati. Deelname aan de Meet & Match is niet verplicht, maar wel sterk aanbevolen.

  Advies

  Na het doorlopen van de Matching volgt een adviesbrief. Dit advies is niet bindend. Echter, het wordt sterk aangeraden om je studiekeuze te heroverwegen indien het advies negatief is. Denk eraan dat deelname aan UvA Matching voor alle studenten verplicht is.

  Vragen over de Matching kunnen worden gesteld aan de Onderwijsbalie Sociale Wetenschappen via edss@uva.nl of 020 525 3777 of bekijk de informatie op de website.

Na (voorwaardelijke) toelating