Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Bachelor
Sociologie

Na je studie

Sociologie is altijd actueel, aan de kennis en kunde van sociologen is daarom volop behoefte in de maatschappij. Sociologen zijn breed inzetbaar, en zijn specialist in het bestuderen van de samenleving. Je vindt ze daarom terug in diverse functies. Waar je terechtkomt na je studie is mede afhankelijk van de minor/keuzevakken die je tijdens je bachelor volgt en van je keuze voor een masteropleiding.

Waar komen onze afgestudeerden terecht?

Tijdens je studie heb je geleerd de samenleving in al haar veelzijdigheid en complexiteit te doorgronden. Onze alumni zijn dan ook werkzaam in diverse beroepen, zoals in beleids- en onderzoeksfuncties bij (semi)overheidsinstellingen, en bij onderzoeks- en adviesbureaus. Je vindt ze ook bij NGO’s, in het onderwijs, de gezondheidszorg, de journalistiek en de culturele sector. Sociologen zijn ook werkzaam in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld in HR of recruitment posities. Daarnaast is een deel van onze alumni aan de slag gegaan als zelfstandig sociaal ondernemer.

Bekijk onze lijst met werkgevers voor een uitgebreid overzicht van beroepen waar je in terecht kunt komen na je afstuderen.