Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Universitaire Pabo van Amsterdam

De Universitaire Pabo van Amsterdam is een gezamenlijke opleiding van de UvA en de HvA, die gericht is op het basisonderwijs in Amsterdam en andere grote steden. Na afronding van deze Academische Pabo ontvang je twee diploma's: de hbo bachelor leraar basisonderwijs (Bachelor of Education) en de WO bachelor Pedagogische wetenschappen (Bachelor of Science, BSc), vrij programma.

Voorlichting

De Universitaire Pabo van Amsterdam heeft een aantal online voorlichtingsactiviteiten ontwikkeld om je een zo compleet mogelijke indruk te geven. Ontdek wat de opleiding inhoudt, kijk rond op de campus en stel je vragen aan studenten van de opleiding.

Wil je graag werken in het basisonderwijs én wil je een opleiding volgen op universitair niveau?

Kies dan voor de Universitaire Pabo van Amsterdam. Wij bieden een uitdagend, geïntegreerd programma met een sterke koppeling tussen onderzoek en onderwijspraktijk. Het programma is speciaal voor de Universitaire Pabo van Amsterdam ontwikkeld in afstemming met het onderwijsveld. De theoretische kennis uit de vakken kun je direct in praktijk brengen tijdens je stage. Ook leer je in de praktijk onderzoek te doen.

Ieder kind is uniek. Sommige kinderen hebben een speciale interesse in geschiedenis en anderen weten alles van de sterren. Sommigen treden regelmatig op als tolk voor hun ouders. Sommigen gedragen zich agressief of zijn teruggetrokken en maken nauwelijks contact. Door goed en effectief onderwijs krijgen al die kinderen de kans om zichzelf te ontwikkelen en hun talenten te ontplooien. 

Student Ruben Hebing
Ruben Hebing: "Ik wil meester worden omdat het gewoon een ontzettend leuk vak is, je er veel kinderen mee helpt en door onderwijs bijdraagt aan de toekomst van ons land. Al met al heb ik ontzettend veel plezier in het meester zijn."

Wetenschap en praktijk

Over lesgeven, leren en ontwikkelen bestaan meerdere opvattingen die je goed kunt gebruiken in de praktijk van de basisschool. Daarom zijn vakken als pedagogische wetenschappen, onderwijskunde en psychologie zo belangrijk als basis voor het beroep leerkracht. Ook in de schoolvakken, zoals rekenen en taal, is er sprake van veel wetenschappelijke kennis die direct in school toegepast kan worden.

Bij de Universitaire Pabo van Amsterdam leiden we academische leerkrachten op die kinderen het beste uit zichzelf laten halen, die onderzoek doen naar leren en leerresultaat en die de ambitie én het lef hebben om in die stadse omgeving het verschil te maken in het onderwijs.

Universitaire Pabo van Amsterdam
Diploma Pedagogische wetenschappen & Pabo
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 240 EC, 48 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 56607