Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Lerarenopleiding

Engels (Educatie en communicatie)

Vergelijk

Vind jij het leuk om jonge mensen te enthousiasmeren en te inspireren om het beste uit zichzelf te halen? Wil je je op academisch niveau verder verdiepen in jouw vakgebied en tegelijkertijd didactische vaardigheden ontwikkelen? Kies dan voor Engels (Educatie en communicatie) aan de UvA.

UvA-master Engels (Educatie en communicatie) uitgelegd

In deze video delen een docent en (oud-)studenten van de master Educatie en communicatie hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Wetenschappelijk onderlegd en didactisch vaardig

Door te kiezen voor de combinatie van educatie en taal vergroot je op een bijzondere manier je kennis van taal en cultuur. Je volgt een programma waarbij je expertise opdoet in vakdidactiek, taalkunde, literatuur en cultuur. Je komt in aanraking met innovatieve en inspirerende manieren om over het werkveld onderwijs na te denken. Je wordt geschoold in pedagogiek, waardoor je didactisch verantwoorde keuzes leert maken, communicatieve vaardigheden leert ontwikkelen en je lessen goed leert in te richten. Je wordt hierbij uitgebreid begeleid door zowel docenten van de vakmaster als de docenten van de lerarenopleiding.

Unieke combinatie

Taal en educatie

Didactiek

Ontwikkel een eigen onderwijsstijl

Praktijkervaring

Stage van 1,5 jaar

Persoonlijk

Uitgebreide begeleiding

Vaardigheden van onschatbare waarde

Als eerstegraads docent beschik je over een groot arsenaal aan vaardigheden. Het leraarschap vergt flexibiliteit, samenwerking met anderen, en een onderzoekende, analytische, kritische en reflectieve houding. Het is een dynamisch en uitdagend beroep dat vraagt om mensen die kunnen innoveren en anderen kunnen inspireren het beste uit zichzelf te halen. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde in allerlei contexten. Je leert een vak waar je veel kanten mee uit kunt.

Veel praktijk binnen het onderwijs

Om je goed voor te bereiden op het leraarschap en de arbeidsmarkt bieden we je de mogelijkheid om veel ervaring in de praktijk op te doen door middel van een stage van in totaal 1,5 jaar. Daarnaast heb je binnen het programma keuzeruimte op het gebied van taal, literatuur of didactiek. Denk bijvoorbeeld aan een keuzevak of een stage of onderzoek in het buitenland. Daarmee verbreed je je kennis en ervaring en ontwikkel je vaardigheden die van pas komen binnen educatieve en communicatieve contexten.

Waarom Engels (Educatie en communicatie) aan de UvA?

  • In de master wordt nauw samengewerkt door de lerarenopleiding (ILO) en de Faculteit der Geesteswetenschappen om de inhoudelijke kennis die je hebt opgedaan over Engelse taal en cultuur te vertalen naar concrete lessen.
  • De stad Amsterdam met al zijn musea, erfgoedinstellingen, uitgeverijen en bedrijvigheid maakt het extra aantrekkelijk hier te studeren en te werken.

Na je studie

Na je studie heb je veel mogelijkheden. Je kunt natuurlijk gaan werken als leraar in het middelbare onderwijs. Maar ook bijvoorbeeld in de culturele sector, bij educatieve instellingen (zoals musea). Ook kun je terecht op diverse functies in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Studentprofiel

Je komt in aanmerking voor deze master als je voldoet aan de toelatingseisen en aantoonbaar beschikt over de volgende kennis en kwaliteiten:

  • Je hebt voldoende academische kennis van de Engelse taal en cultuur.
  • Je bent nieuwsgierig naar hoe je de vakkennis kunt omzetten in een didactische vorm.
  • Je bent geïnteresseerd in de toepassing van je wetenschappelijke kennis in actuele didactische vraagstukken.
  • Je beschikt over didactische vaardigheden, houdt van mensen en bent communicatief.
  • Je bent geïnteresseerd in het motiveren, inspireren en coachen van anderen.

Extra jaar studiefinanciering

Als je de tweejarige master Educatie en communicatie gaat volgen kun je in aanmerking komen voor een extra jaar studiefinanciering. Lees de voorwaarden om te bepalen of je gebruik kunt maken van deze regeling.

Diploma

Educatie en communicatie in de Taal- en cultuurwetenschappen is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Educatie en communicatie in Engels en de titel Master of Arts (MA).

Met dit diploma ben je eerstegraadsbevoegd docent in het voortgezet onderwijs. Dit betekent dat je aan de slag kunt in de boven- en onderbouw van vmbo, havo en vwo. Daarnaast ben je uitstekend voorbereid op andere functies in de educatieve sector. Zo kun je bijvoorbeeld onderwijs geven aan volwassenen.

Feiten & cijfers
Diploma MA Educatie en communicatie in de Taal- en cultuurwetenschappen
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 120 EC, 24 maanden
Voertaal Nederlands
Start September
CROHO-code 67086
Locatie Universiteitskwartier