Lerarenopleiding Latijnse taal en cultuur

Opslaan in favorieten

Master of Arts Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Taal en Cultuurwetenschappen, track Latijnse Taal en Cultuur

Online open dag

Kennismaken met de Lerarenopleiding Latijnse taal en cultuur? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in deze studie. Bekijk video’s, praat met studenten en verdiep je kennis. Of geef je op voor een online event of open dag.

Waarom de Lerarenopleiding Latijnse taal en cultuur?

Is lesgeven niet saai? Is het uitleggen van de ablativus absolutus niet elk jaar hetzelfde? Nee! Het schoolvak biedt, door de integratie van taal en cultuur, een beginpunt voor het bespreken van relevante maatschappelijke thema’s én voor taalbeschouwing naar aanleiding van authentieke teksten.

Als leraar Latijnse Taal en Cultuur kun je iets betekenen voor slimme leerlingen die heel veel zelf kunnen, maar die voor het lezen en begrijpen van Latijn een gids nodig hebben. Tijdens de lerarenopleiding leer je heldere leerdoelen stellen en telkens nieuwe en uitdagende routes te bedenken om die te bereiken. Want het gaat erom dat je je eigen lessen vorm kunt geven en dat je het instrumentarium leert beheersen om het een leven lang naar je zin te hebben voor de klas.

Feiten & cijfers
Diploma MA Leraar VHO in de Taal en Cultuurwetenschappen, track Latijnse taal en cultuur
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd