Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Switch to english

Lerarenopleiding Spaans

Opslaan in favorieten

Master of Arts Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs in de Taal en Cultuurwetenschappen, track Spaans

UvA online Open huis

Drukke open dagen op de campus zitten er voorlopig even niet in. Maar in het online Open huis kun je je vanuit huis volop verdiepen in onze studies en de UvA. 

Op de Open huis-pagina van iedere studie vind je bijvoorbeeld opleidingsvideo's, FAQ’s en live events. In het algemene deel kun je onze opleidingen verkennen, de campussen ontdekken en je laten inspireren in de themaweken.

Waarom de Lerarenopleiding Spaans?

Spaans is overal en leerlingen en scholen hebben steeds vaker door dat het in de top 3 staat van belangrijke wereldtalen. Muziek en vakanties naar Spanje - daar begint het mee voor de leerlingen, maar door je vakkennis kun je voor hen de wereld groter maken en de deur openen naar de Spaanse maatschappij, naar culturen in Latijns-Amerika en Spaanssprekenden in de VS.

Het volgen van een lerarenopleiding is een aantrekkelijke beroepskeuze. In het onderwijs is er namelijk grote behoefte aan academisch opgeleide docenten. En hoewel iemand die eenmaal gegrepen is door het leraarschap het onderwijs vaak niet meer verlaat, zijn er ook andere beroepsmogelijkheden. Mensen die kennis van zaken hebben, die kunnen organiseren, overdragen, enthousiasmeren en inspireren, die in een team willen werken en toch heel zelfstandig opereren, zijn immers overal in trek.

Citaten van studenten:

"Leerlingen leren zoveel meer dan de Spaanse taal. Het is een uitdaging om het leren van de taal steeds weer te combineren met aspecten van de Spaanstalige wereld."

"Je krijgt tijdens de opleiding veel tools aangereikt om het vak van docent Spaans gevarieerd en met werkplezier vorm te geven."

Feiten & cijfers
Diploma MA Leraar VHO in de Taal en Cultuurwetenschappen, track Spaans
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 68534