Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Arbeidsrecht

Arbeidsrecht

De master Arbeidsrecht is een dynamische opleiding, gedoceerd door topdocenten en prominenten in het arbeidsrecht.

Inschrijven

Houd me op de hoogte

De arbeidsmarkt is continu in beweging. Nieuwe ondernemingsvormen verschijnen onder de noemer van de crowd economy of gig economy. Een voorbeeld is Uber, die allerlei mensen aan het werk heeft zonder formele verbintenis. Ook wordt steeds meer werk verricht door zelfstandigen zonder personeel.

Niet alleen aan de kant van de werkenden vinden verschuivingen plaats, ook ‘de werkgever’ verandert. Dit soort ontwikkelingen plaatst de maatschappij voor allerlei arbeidsrechtelijke dilemma’s. Maar in dit veelzijdige vakgebied draait het ook om ontslagrecht, cao-recht en socialezekerheidsrecht.

Labour law capital Arbeidsrecht

De UvA was de eerste Nederlandse universiteit met een masteropleiding in het arbeidsrecht. Hierdoor hebben we een langdurige, nauwe samenwerking met onderzoeksinstituten en kunnen we putten uit zowel diepgaande als brede academische kennis.

Het studieprogramma is ook geschikt voor een combinatie van werken en studeren. We staan letterlijk met één been in de praktijk. Amsterdam is de ‘labour law capital’ met al zijn gespecialiseerde advocatenkantoren en arbeidsrechtelijke organisaties.

Vilijam Georgiev - Arbeidsrecht

Je leert veel over vragen waar iedereen mee te maken heeft.

– Masterstudent Vilijam Georgiev

De inhoud van de master Arbeidsrecht

Via deze opleiding krijg je toegang tot een grote bron van kennis op het gebied van het arbeidsrecht. Hier heb je duidelijk profijt van tijdens én na je studie:

  • we hebben een eigen academisch onderzoeksinstituut op het gebied van arbeid: AIAS-HSI
  • je krijgt college van UvA-topdocenten, toponderzoekers, en beleidsadviseurs van onderzoeksinstituten en maatschappelijke organisaties met veel ervaring in de beroepspraktijk
  • de opleiding speelt in op de actualiteit, omdat arbeidsrecht altijd in beweging is
  • onze studie heeft een persoonlijk karakter; de sfeer is informeel en er zijn veel studenten actief in de vakgroep.

Bekijk het curriculum

Download de factsheet (pdf)

Voor wie is de master Arbeidsrecht bedoeld?

Ben je geïnteresseerd in de juridische aspecten van arbeid en de bijbehorende dynamiek? Ben je maatschappelijk betrokken en vind je goede carrièreperspectieven belangrijk? Dan past deze studie goed bij jou.

Direct inschrijven

De master Arbeidsrecht is direct toegankelijk voor studenten met een universitair juridisch bachelordiploma van de UvA of een andere Nederlandse universiteit. Werkende juristen met tenminste een afgerond universitair juridisch diploma hebben ook direct toegang tot de masteropleiding. Je kunt starten in september of februari en de mogelijkheid bestaat om de studie in deeltijd te volgen. Heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Er zijn schakelprogramma's voor wo- en hbo-studenten.

Direct inschrijven met DigiD

Meer informatie over toelating en inschrijving

Vier rechtenstudenten samen aan het studeren in de faculteit
Heb je vragen over de opleiding of de locatie? Kijk dan in het menu bij Contact. We helpen je graag.

Carrièremogelijkheden

Na het behalen van je master Arbeidsrecht heb je veel mogelijkheden. Je kunt als arbeidsjurist bijvoorbeeld terecht in het bedrijfsleven of bij de overheid. Maar ook functies binnen de traditionele togaberoepen (advocatuur en rechterlijke macht) zijn binnen handbereik.

Lees meer over je carrièremogelijkheden

Kerngegevens

Arbeidsrecht
Diploma LLM Arbeidsrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60222