Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Doorloop alle onderstaande stappen om je in te schrijven voor de opleiding.

Heb je vragen? Ga naar de veelgestelde vragen.

 • 1. Check de deadlines

  Aanmelddeadline: 1 juni 

  Let op: Voor visumplichtige studenten met een niet-Nederlandse nationaliteit en buitenlandse studenten die zich willen aanmelden voor huisvesting via de UvA geldt de deadline van 1 april.

 • 2. Check de toelatingseisen

  Direct toegankelijk met een universitair juridisch bachelordiploma op het gebied van Nederlands Recht 

  Je bent direct toelaatbaar tot de master Arbeidsrecht met een universitair juridisch bachelordiploma op het gebied van Nederlands Recht (al dan niet behaald aan de UvA) of een Engelstalig universitair juridisch bachelordiploma in Nederland behaald in combinatie met een minor Nederlands Recht. 

  Geen universitair juridisch bachelordiploma? 

  Je kunt ook worden toegelaten met de volgende vooropleidingen: 

  Wo 

  • Niet-juridisch wo-bachelordiploma, in combinatie met het afgeronde schakelprogramma voor de master Arbeidsrecht. 

  • PPLE/AUC-diploma met een ‘major in law’, in combinatie met het afgeronde civiel effectprogramma

  Hbo

  • Diploma hbo-Rechten van de Hogeschool van Amsterdam, mits daarbinnen het wetenschappelijk excellentieprogramma is gevolgd.
  • Diploma hbo-Rechten, gevolgd door het afgeronde UvA-schakelprogramma (met of zonder civiel effect) bij Schakelzone Recht. 
  • ​​​​​​​Hbo-bachelordiploma van een opleiding met een juridische component, gevolgd door het afgeronde UvA-schakelprogramma zonder civiel effect bij Schakelzone Recht.

  Niet-Nederlandse vooropleiding 

  Heb je een niet-Nederlandse vooropleiding? Neem dan contact op met het Admissions Office. 

  Om toegelaten te worden op basis van een buitenlands diploma, heb je een Diploma Staatsexamen Nederlands als tweede taal (Nt2) nodig als bewijs van taalvaardigheid.

  Aanvullende tips  

  Heb je tijdens je vooropleiding niet het vak Arbeidsrecht gevolgd? Dan raden we je aan om het boek ‘Schets van het Nederlandse Arbeidsrecht’ van H.L. Bakels te lezen.

 • 3. Schrijf je in via Studielink
 • 4. Activeer je UvAnetID

  Nadat je je hebt ingeschreven via Studielink, krijg je een e-mail met je persoonlijke UvAnetID. Dit is ook je studentnummer en inlognaam. Activeer je UvAnetID volgens de instructies. Je hebt je UvAnetID nodig om je inschrijving aan de UvA te vervolgen.

 • 5. Doe een verzoek tot toelating

  Nadat je je hebt ingeschreven via Studielink, ontvang je een e-mail met je UvAnetID. Daarna krijg je binnen 24 uur een uitnodiging per mail om een verzoek tot toelating te doen via ons aanmeldsysteem, MyInfo, mits dit op jou van toepassing is. Indien je (voorwaardelijk) bent toegelaten, verzoeken we je om je deelname aan de master te bevestigen in MyInfo. 

  Let op: Je hoeft geen verzoek tot toelating te doen als je wordt toegelaten op basis van 1 van de volgende afgeronde bachelordiploma’s (of indien je 1 van onderstaande bachelors afrondt vóór 1 september): 

  • Bachelor Rechtsgeleerdheid (croho 50700) 

  • Bachelor Fiscaal Recht (croho 56827) 

  • Bachelor Notarieel Recht (croho 56828) 

 • 6. Stuur de benodigde documenten op

  Indien je in MyInfo een verzoek tot toelating hebt moeten doen via het online toelatingsformulier, moet je in sommige gevallen een diploma en cijferlijst aanleveren. 

  Check of je documenten moet aanleveren 

  Ik heb een juridische bachelor in Nederland behaald 

  Heb je een van de volgende juridische bachelors in Nederland behaald of ga je die vóór 1 september behalen? Dan hoef je géén diploma of cijferlijst aan te leveren: 

  • Bachelor Rechtsgeleerdheid (CROHO 50700) 
  • Bachelor Fiscaal Recht (CROHO 56827) 
  • Bachelor Notarieel Recht (CROHO 56828)
  • Hbo-bachelor Rechten (CROHO 39205) van de Hogeschool van Amsterdam, mits daarbinnen het wetenschappelijk excellentieprogramma is gevolgd 

  Zodra je diploma is vastgelegd door je huidige universiteit en dit is doorgegeven aan DUO, krijgen wij dit automatisch door in ons systeem. Noodzakelijk is wel dat je vóór 1 september afstudeert. 

  Ik heb een UvA-schakelprogramma of civiel effectschakelprogramma afgerond 

  Ook in de volgende gevallen hoef je geen diploma of cijferlijst aan te leveren en volstaat de aanmelding via het online toelatingsformulier in MyInfo:   

  • als je het schakelprogramma aan de UvA hebt afgerond; 
  • als je wilt worden toegelaten op basis van je PPLE-diploma aan de UvA met een 'major in Law' in combinatie met het civiel effectschakelprogramma. 

  Ik heb een schakelprogramma bij Schakelzone Recht afgerond 

  Als je wilt worden toegelaten op basis van het UvA-schakelprogramma bij Schakelzone Recht van de Open Universiteit, dien je voor 1 september het volgende aan te leveren: 

  • een gecertificeerd bewijs (inclusief cijferlijst) dat je het civiel effect-schakelprogramma bij Schakelzone Recht hebt afgerond; of  
  • een gecertificeerd bewijs (inclusief cijferlijst) dat je het UvA-schakelprogramma zonder civiel effect bij Schakelzone Recht hebt afgerond. 

  Documenten opsturen 

  Er zijn twee manieren waarop je de benodigde documenten naar ons op kunt sturen: 

  1. je vraagt je universiteit om ze te e-mailen naar toelating-fdr@uva.nl
  2. je stuurt gewaarmerkte hardcopy’s via de post naar ons op. Een gewaarmerkte hardcopy is een kopie van je diploma of cijferlijst met een originele waarmerkstempel en een handtekening van de instelling die het document heeft afgegeven.  

  Je kunt de gewaarmerkte kopieën naar 1 van de onderstaande adressen sturen: 

  Bureau Toelating van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (kamer A6.01a) 
  Postbus 1030 
  1000 BA Amsterdam 
   
  Let op! Stuur aangetekende post naar: 

  Bureau Toelating van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (kamer A6.01a) 
  Valckenierstraat 59 
  1018 XE Amsterdam 

  Je kunt documenten ook inleveren bij de Onderwijsbalie van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid op de 6e etage van gebouw REC A

 • 7. Wacht op uitslag toelatingsbesluit

  Zodra je aan alle toelatingsvoorwaarden voldoet, ontvang je een Bewijs van Toelating. Pas als je aan alle inschrijfvoorwaarden hebt voldaan (zoals de betaling van het collegegeld) is je inschrijving definitief. Je kunt de status van je inschrijving bekijken via sis.uva.nl. Onder ‘Checklist inschrijving’ zie je precies welke zaken je nog moet regelen om je inschrijving af te ronden. 

 • 8. Meld je aan voor vakken

  Je moet je zelf aanmelden voor de mastervakken die je het komende semester wilt gaan volgen, ook als je toelating nog niet is afgerond. Aanmelden voor vakken doe je vóór de start van het semester (voor start september in juni, voor de start van februari in december). Meer informatie over de vakaanmelding volgt per mail.  

  De vakaanmeldperiode is kort en de deadlines zijn strikt. Mocht je tijdens de aanmeldperiode nog geen definitief bericht over je toelating hebben ontvangen, meld je dan evengoed aan voor het onderwijs. Na de deadline kun je je namelijk niet meer aanmelden voor de vakken van dat semester. 

  In de Studiegids vind je onder het studieschema van jouw opleiding welke vakken onderdeel uitmaken van je programma. Voor alle vakken, dus ook voor verplichte vakken, moet je jezelf aanmelden. 

  Let op: de aanmeldperiode voor de Amsterdam Law Clinics wijkt af van de reguliere aanmeldperiode. Bekijk de deadlines voor de clinics.  

 • 9. Vraag je collegekaart aan

  Na je voorwaardelijke toelating krijg je meer informatie over het aanvragen van een collegekaart. Je collegekaart is een persoonlijke kaart waarmee je je legitimeert, boeken leent, toegang krijgt tot fietsenstallingen en parkeergarages en betaalt. 

 • 10. Betaal het collegegeld

  Om je inschrijving te voltooien, moet je het collegegeld betalen.

 • 11. Doe mee aan de opleidingsintroductie

  Tijdens de opleidingsintroductie maak je kennis met de opleiding. Je ontmoet de coördinator(en) en docenten van de masteropleiding en maakt alvast kennis met je medestudenten. Ook ontvang je meer informatie over hoe het komend studiejaar eruit zal zien. De opleidingsintroductie is belangrijk voor een succesvolle start van je studie, en wij raden je dan ook van harte aan om hierbij aanwezig te zijn. Je krijgt per mail een uitnodiging voor deze dag. 

Veelgestelde vragen