Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Gebonden keuze
  Blok 1
  Blok 2
  Blok 4
  Blok 5
  24
 • Colloquium Philosophy
  Blok 3
  6
 • Vrije keuze
  Blok 1
  Blok 2
  Blok 3
  Blok 4
  Blok 5
  Blok 6
  12
 • Masterscriptie Filosofie
  Blok 4
  Blok 5
  Blok 6
  18
Verplicht vak
Keuzevak
UvA Studiegids: MA Filosofie
Prof. Arianna Betti
Copyright: UvA
Wat het masterprogramma Filosofie echt uniek maakt is het bijzondere en uitgebreide aanbod van vakken. Waar je ook vandaan komt, of naartoe gaat, dit geeft je toekomst een meerwaarde. Prof. Arianna Betti

Masterscriptie

De masterscriptie (18 EC) is een onderzoeksverslag van circa 20.000 woorden. Het onderzoeksonderwerp bepalen studenten in overleg met de scriptiebegeleider.

Doorstroommogelijkheden

Veelbelovende studenten worden aangemoedigd om tijdens hun eenjarige of duale programma over te stappen naar een onderzoeksmaster. Na de selectie en toelating kun je in de meeste gevallen de vakken meenemen die je tijdens het eenjarige of duale programma gehaald hebt. De examencommissie beslist of de vakken hiervoor in aanmerking komen.

Filosofie in deeltijd

Deze master wordt ook in deeltijd aangeboden en duurt in dat geval twee jaar. Je volgt maximaal 30 EC per jaar (12-18 EC per semester). Als deeltijdstudent volg je het onderwijs samen met de voltijdstudenten. Het studieplan voor de deeltijdopleiding stel je samen in overleg met de mastercoördinator (zie: Contact).