Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN
Internationaal en Europees belastingrecht (Fiscaal recht)

Internationaal en Europees belastingrecht (Fiscaal recht)

Internationaal en Europees belastingrecht is een track binnen de master Fiscaal recht. De combinatie van belastingrecht en toenemende grensoverschrijdende activiteiten levert voortdurend nieuwe vraagstukken en complexiteiten op.

Inschrijven

Houd me op de hoogte

In de concurrentiestrijd om de werkgelegenheid die multinationals kunnen creëren, maken overheden met fiscale wet- en regelgeving ‘tax planning’ mogelijk. De vraag of Nederland een belastingparadijs is, keert bijvoorbeeld regelmatig terug in de media, maar is niet eenduidig te beantwoorden.

Om de verschillende factoren te begrijpen die invloed hebben op belastingverdragen, het vestigingsbeleid van bedrijven en fiscale transacties tussen aan elkaar gelieerde organisaties, is deze mastertrack je beste keuze.

Invloed van EU-recht

Een ander thema in de opleiding is de onontkoombare invloed van het EU-recht op ons nationale belastingrecht. Dit thema wordt grondig verkend, vooral wat betreft de vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting.

Colleges worden gegeven door docenten die ook werkzaam zijn in de praktijk. We bieden een breed studieprogramma en hebben een eigen, internationaal gerenommeerd onderzoekscentrum, het Amsterdam Centre for Tax Law.

Download de brochure
Heb je vragen over de opleiding of locatie? Kijk in het menu bij Contact. We helpen je graag.

De inhoud van de opleiding

Tijdens deze mastertrack ga je je verdiepen in internationaal en Europees belastingrecht en de actuele ontwikkelingen. Na het behalen van je mastertitel Fiscaal recht heb je uitstekende kansen op de arbeidsmarkt.

De belangrijkste kenmerken van de opleiding aan de UvA:

  • de docenten komen uit veel verschillende beroepsgroepen. Denk aan rechters, fiscalisten van grote en kleine belastingadvieskantoren, belastinginspecteurs en onderzoekers.
  • een nauw samenwerkingsverband met het Amsterdam Centre for Tax Law, waardoor je toegang hebt tot conferenties, seminars, cursussen en andere activiteiten om je studie te verrijken.
  • de opleiding kan in voltijd of in deeltijd worden gevolgd.
  • de specialisatie is zowel relevant voor juristen met een aantal jaar werkervaring als (fiscaal) rechtenstudenten die direct doorgaan na het behalen van hun bachelortitel.

Het (internationale) belastingrecht is aan verandering onderhevig, wat het vakgebied levendig maakt. De voortdurende ontwikkelingen zijn een integraal onderdeel van de studie.

Bekijk het curriculum

Voor wie is deze fiscale opleiding bedoeld?

Ben je geïnteresseerd in de fiscale wet- en regelgeving? Houd je als vanzelf internationale en Europese ontwikkelingen bij en vind je goede arbeidsvooruitzichten belangrijk? Schrijf je dan in. Deze mastertrack is direct toegankelijk voor studenten met een universitair bachelordiploma van de UvA of van een van andere Nederlandse universiteit. Maar ook voor werkende juristen met een afgerond universitair juridisch diploma. Heb je geen universitair juridisch bachelordiploma? Er zijn schakelprogramma's voor wo- en hbo-studenten.

Direct inschrijven met DigiD

Meer informatie over toelating en inschrijving

Carrièremogelijkheden

Fiscalisten met als specialisatie Internationaal en Europees belastingrecht komen in het algemeen heel snel aan de slag en de doorgroeiperspectieven zijn (zowel qua functie als salaris) uitstekend. Met het diploma Fiscaal recht op zak ben je gekwalificeerd voor toelating tot de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs.

Lees meer over je carrièremogelijkheden

Kerngegevens

Internationaal en Europees belastingrecht (Fiscaal recht)
Diploma LLM Fiscaal recht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 66827