Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Internationaal en Europees belastingrecht (Fiscaal recht)

Vergelijk

Is Nederland een belastingparadijs? Hoeveel belasting betaalt een multinational die in meerdere landen opereert in ons land? Bij de mastertrack Internationaal en Europees belastingrecht, onderdeel van de master Fiscaal recht, ligt de focus op de fiscale problematiek van het grensoverschrijdend ondernemen. Wat betekent dit bijvoorbeeld voor multinationals? Wil je een internationale loopbaan waarbij je advies geeft aan en over het internationale bedrijfsleven? Dan is dit de ideale studie.

Wat houdt de studie in?

Student Guido Bakker vertelt over de mastertrack Internationaal en Europees recht van de master Fiscaal recht.

Het studieprogramma

Maatschappelijke vraagstukken die nu kenmerkend zijn voor het grensoverschrijdende verkeer staan centraal. Hierbij wordt diepgaand het internationale belastingrecht behandeld en het steeds belangrijker wordende Europese belastingrecht. Een ander thema is de invloed van het EU-recht op ons nationale belastingrecht. Dit wordt grondig verkend, vooral wat betreft de vennootschapsbelasting en de inkomstenbelasting. 

Minimaal één vak in je studieprogramma is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. Het onderwijsprogramma ontving hiervoor een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs.

Is deze master iets jou? 

  • Ben je geïnteresseerd in de fiscale wet- en regelgeving?
  • Houd je uit persoonlijke belangstelling de internationale en Europese ontwikkelingen bij?
  • Vind je goede arbeidsvooruitzichten belangrijk?
  • Heb je een universitair bachelordiploma van de UvA of van een andere Nederlandse universiteit?
  • Of ben je een werkende jurist met een afgerond juridisch diploma? Als je geen universitair juridisch bachelordiploma hebt, zijn er schakelprogramma's voor wo- en hbo-studenten.
Internationaal én Europees belastingrecht

Specifieke aandacht voor het internationale belastingrecht, Europese belastingrecht en Transfer Pricing

Academische gemeenschap

Fiscaal recht vormt een academische gemeenschap met het Amsterdam Centre for Tax Law. Hierdoor kom je in aanraking met baanbrekend onderzoek

Toegang tot beroepsorganisaties NOB en RB

De opleiding geeft toegang tot het (aspirant) lidmaatschap van de beroepsorganisaties NOB en RB

Praktijkgericht

Het onderwijs is gericht op toepassing in de praktijk

Na je studie

Deze track biedt veel kansen op de arbeidsmarkt. Alumni maken carrière in het fiscale werkveld, bijvoorbeeld bij belastingadvieskantoren, de belastingdienst, de overheid, het bedrijfsleven en de rechterlijke macht. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze master in principe aan de civiel effect-vereisten.

Masterstudent Belastingrecht
Copyright: geen
De docenten werken bijna allemaal ook in de praktijk en geven tijdens colleges actuele voorbeelden Masterstudent Yolanda Wu Lees de verhalen van studenten

Ontdek de andere mastertrack

Wist je dat Internationaal en Europees belastingrecht een track (specialisatie) is van de masteropleiding Fiscaal recht? Fiscaal recht is de andere track van deze master.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Fiscaal recht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 66827
Locatie Roeterseilandcampus