Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Internationaal en Europees belastingrecht (Fiscaal recht)
Opslaan in favorieten

Studieprogramma

In het programma staan belastingvragen in een internationale context centraal. Je krijgt een diep inzicht in relevante belastingverdragen, het Europese belastingrecht, het vestigingsbeleid van bedrijven en fiscale transacties tussen aan elkaar gelieerde organisaties. Het programma sluit goed aan bij actuele maatschappelijke vragen over hoe belastingplichtigen, die grensoverschrijdende activiteiten ontplooien, belasting betalen. Het onderwijs wordt overwegend in kleine groepen gegeven en vraagt om een actieve houding van elke student.

Programma

Het programma bestaat uit verplichte vakken zoals Inkomstenbelasting voor het MKB, Europees belastingrecht en Formeel belastingrecht (inclusief fiscaal proces). Je leert hoe je een fiscale procedure voert voor de rechter of een fiscaal advies schrijft en je sluit de opleiding af met een scriptie van 12 EC. 

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Inkomstenbelasting voor het MKB
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Tax Accounting I
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Belastingheffing van concerns
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Formeel Belastingrecht (inclusief Fiscaal Proces)
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Tax Accounting II
  ???studyprogramme .period??? 3
  3
 • Transfer Pricing
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Internationaal belastingrecht en dividendbelasting
  4—5
  9
 • Europees belastingrecht, direct
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
 • Scriptie Fiscaal Recht: Internationaal en Europees belastingrecht
  1—6
  12
UvA Studiegids: Fiscaal recht: Internationaal en Europees belastingrecht
 • Ervaringsonderwijs: de Amsterdam Law Practice

  In de vakken van ons unieke ervaringsonderwijs pas je je academische kennis van het recht en de geleerde vaardigheden toe door diverse juridische rollen aan te nemen, in de praktijk of in nagebootste situaties. Door te reflecteren op wie je bent als jurist werk je aan je professionele beroepsidentiteit. De vakken slaan daarmee een brug naar de samenleving en het toekomstige werkveld. 

  Bij Fiscaal recht: Internationaal en Europees belastingrecht maken op dit moment de volgende vakken onderdeel uit van de Amsterdam Law Practice:

 • Scriptie Fiscaal recht: Internationaal en Europees belastingrecht (12 EC)

  De Masterscriptie bestaat uit de volgende twee onderdelen:

  1. het verrichten en schriftelijk vastleggen van een wetenschappelijk onderzoek;
  2. het mondeling presenteren van dit wetenschappelijke onderzoek.

  Het vak Masterscriptie omvat vaardighedenonderwijs met betrekking tot het schrijven van een juridische masterscriptie. Dit vaardighedenonderwijs wordt rond januari (september-instroom) en rond juni (februari-instroom) gegeven. Aanvullend wordt in de periode voorafgaand aan de mondelinge presentatie een werkcollege presenteren aangeboden.

Ontdek het honoursprogramma

Wil je meer uitdaging en academische verdieping? Dan is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou!

Onderwijsvormen

Tijdens de master Internationaal en Europees belastingrecht heb je zowel hoorcolleges als kleine werkgroepen waar actieve participatie heel belangrijk is. Toetsing vindt onder andere plaats door middel van een mondeling of een schriftelijk tentamen.

Diploma Fiscaal recht

Internationaal en Europees belastingrecht is een traject van de geaccrediteerde masteropleiding Fiscaal recht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal recht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van  het masterprogramma Fiscaal recht in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.