Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Internationaal en Europees belastingrecht (Fiscaal recht)
Vergelijk

Studieprogramma

In het programma staan belastingvragen in een internationale context centraal. Je krijgt een diep inzicht in relevante belastingverdragen, het Europese belastingrecht, het vestigingsbeleid van bedrijven en fiscale transacties tussen aan elkaar gelieerde organisaties. Het programma sluit goed aan bij actuele maatschappelijke vragen over hoe belastingplichtigen, die grensoverschrijdende activiteiten ontplooien, belasting betalen. Het onderwijs wordt overwegend in kleine groepen gegeven en vraagt om een actieve houding van elke student.

Programma

Het programma bestaat uit verplichte vakken zoals Inkomstenbelasting voor het MKB, Europees belastingrecht en Formeel belastingrecht (inclusief fiscaal proces). Je leert hoe je een fiscale procedure voert voor de rechter of een fiscaal advies schrijft en je sluit de opleiding af met een scriptie van 12 EC. 

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Inkomstenbelasting voor het MKB
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Tax Accounting I
  ???studyprogramme .period??? 1
  6
 • Belastingheffing van concerns
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Formeel Belastingrecht (inclusief Fiscaal Proces)
  ???studyprogramme .period??? 2
  6
 • Tax Accounting II
  ???studyprogramme .period??? 3
  3
 • Transfer Pricing
  ???studyprogramme .period??? 4
  6
 • Internationaal belastingrecht en dividendbelasting
  4—5
  9
 • Europees belastingrecht, direct
  ???studyprogramme .period??? 5
  6
 • Scriptie Fiscaal Recht: Internationaal en Europees belastingrecht
  1—6
  12
UvA Studiegids: Fiscaal recht: Internationaal en Europees belastingrecht

De informatie op de website geldt voor het huidige studiejaar en kan voor het volgende jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar op deze pagina te vinden.

Ontdek het honoursprogramma

Wil je meer uitdaging en academische verdieping? Dan is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou!

Onderwijsvormen

Tijdens de master Internationaal en Europees belastingrecht heb je zowel hoorcolleges als kleine werkgroepen waar actieve participatie heel belangrijk is. Toetsing vindt onder andere plaats door middel van een mondeling of een schriftelijk tentamen.

Deeltijd

Het is ook mogelijk om de master Internationaal en Europees belastingrecht in deeltijd te volgen; de opleiding duurt dan twee jaar. De meeste vakken worden echter niet ’s avonds aangeboden. Neem voor meer informatie contact op met de onderwijsbalie FdR via (020) 525 3440.

Diploma Fiscaal recht

Internationaal en Europees belastingrecht is een traject van de geaccrediteerde masteropleiding Fiscaal recht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal recht en de titel Master of Laws (LLM).

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van  het masterprogramma Fiscaal recht in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.