Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In het programma staan belastingvragen in een internationale context centraal. Je krijgt een diep inzicht in relevante belastingverdragen, het Europese belastingrecht, het vestigingsbeleid van bedrijven en fiscale transacties tussen aan elkaar gelieerde organisaties. Het programma sluit goed aan bij actuele maatschappelijke vragen over hoe belastingplichtigen, die grensoverschrijdende activiteiten ontplooien, belasting betalen. Het onderwijs wordt overwegend in kleine groepen gegeven en vraagt om een actieve houding van elke student.

Programma

Het programma bestaat uit verplichte vakken zoals Inkomstenbelasting voor het MKB, Europees belastingrecht en Formeel belastingrecht (inclusief fiscaal proces). Je leert hoe je een fiscale procedure voert voor de rechter of een fiscaal advies schrijft en je sluit de opleiding af met een scriptie van 12 EC. 

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Fiscale winstbepaling
  Blok 1
  6
 • Tax Accounting I
  Blok 1
  6
 • Belastingheffing van concerns
  Blok 2
  6
 • Formeel Belastingrecht (inclusief Fiscaal Proces)
  Blok 2
  6
 • Tax Accounting II
  Blok 3
  3
 • Transfer Pricing
  Blok 4
  6
 • Internationaal belastingrecht en dividendbelasting
  Blok 4
  Blok 5
  9
 • Europees belastingrecht, direct
  Blok 5
  6
 • Scriptie Fiscaal Recht: Internationaal en Europees belastingrecht
  Blok 1
  Blok 2
  Blok 3
  Blok 4
  Blok 5
  Blok 6
  12
UvA Studiegids: Fiscaal Recht: Internationaal en Europees belastingrecht

De informatie op de website geldt voor het huidige studiejaar en kan voor het volgende jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor het volgende studiejaar op deze pagina te vinden.

Ontdek het honoursprogramma

Wil je meer uitdaging en academische verdieping? Dan is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou!

 • Onderwijsvormen

  Tijdens de master Internationaal en Europees belastingrecht heb je zowel hoorcolleges als kleine werkgroepen waar actieve participatie heel belangrijk is. Toetsing vindt onder andere plaats door middel van een mondeling of een schriftelijk tentamen.

 • Diploma Fiscaal Recht

  Internationaal en Europees belastingrecht is een traject van de geaccrediteerde masteropleiding Fiscaal Recht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal Recht en de titel Master of Laws (LLM).

 • Civiel effect

  Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van  het masterprogramma Fiscaal Recht in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

Ervaar de opleiding

Veelgestelde vragen over je studieprogramma
 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Amsterdam Law Practice is een uniek ervaringsonderwijsprogramma voor alle juridische masterstudenten. In de Amsterdam Law Practice leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken.

  Om een masterdiploma aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid te behalen, dien je ten minste één ALP-vak van 6 ECS te volgen en maximaal 12 ECS. Deze ALP-vakken kun je volgen in de vorm van clinics, waarbij je meewerkt aan echte zaken, of in simulaties of law Labs, waar de praktijk wordt nagebootst. Er bestaat ook de mogelijkheid om een stage in te brengen.

  De Amsterdam Law Practice won in 2022 een Nederlandse Hogeronderwijspremie voor vernieuwend onderwijs.

 • Kan ik deze master ook in deeltijd volgen?

  Het is ook mogelijk om deze master in deeltijd te volgen. De opleiding duurt dan 2 jaar. Let op: niet alle vakken worden ’s avonds aangeboden.

 • Wat is een track?

  Internationaal en Europees recht is een track van de master Fiscaal Recht, een andere track binnen deze master is Fiscaal Recht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal Recht en de titel Master of Laws (LLM).