Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In het programma staat ondernemerschap centraal. Je gaat in op de directe heffingen die de ondernemer raken, zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en erf- en schenkbelasting. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de omzetbelasting in Nederlands en Europeesrechtelijk verband. Het onderwijs wordt overwegend in kleine groepen gegeven en vraagt om een actieve houding van elke student.

Programma

Het programma van de mastertrack Fiscaal Recht bestaat onder meer uit de vakken Tax accounting I en II, Formeel belastingrecht, Inkomstenbelasting voor het MKB, Belastingheffing van concerns en Omzetbelasting. Je sluit de master af met een scriptie op het gebied van het belastingrecht.

VAKKEN SEM 1 SEM 2 SEMESTER 1 SEMESTER 2 EC
 • Fiscale winstbepaling
  Blok 1
  6
 • Tax Accounting I
  Blok 1
  6
 • Belastingheffing van concerns
  Blok 2
  6
 • Formeel Belastingrecht (inclusief Fiscaal Proces)
  Blok 2
  6
 • Tax Accounting II
  Blok 3
  3
 • Estate planning voor DGA
  Blok 4
  6
 • Loonheffingen
  Blok 4
  6
 • Omzetbelasting
  Blok 4
  Blok 5
  9
 • Scriptie Fiscaal recht: Fiscaal recht
  Blok 1
  Blok 2
  Blok 3
  Blok 4
  Blok 5
  Blok 6
  12

De informatie op de website geldt voor het huidige studiejaar en kan voor het volgende jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor het volgende studiejaar op deze pagina te vinden.

Ontdek het honoursprogramma

Wil je meer uitdaging en academische verdieping? Dan is het honoursprogramma Academic Excellence Track iets voor jou!

 • Onderwijsvormen

  Nederlands belastingrecht wordt gegeven in hoorcolleges en in kleine werkgroepen, gericht op de actieve participatie. Toetsing vindt onder andere plaats door middel van een mondeling of een schriftelijk tentamen. Het onderwijs is dynamisch en is sterk gericht op aansluiting op de beroepspraktijk. Zo leer je hoe je een fiscale procedure voor de rechter voert. En kun je na het volgen van deze mastertrack een fiscaal advies schrijven.

 • Diploma Fiscaal Recht

  Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal Recht en de titel Master of Laws (LLM).

 • Civiel effect

  Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van het masterprogramma Fiscaal Recht  in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.

Veelgestelde vragen over het studieprogramma
 • Wat is de Amsterdam Law Practice?

  De Amsterdam Law Practice is een uniek ervaringsonderwijsprogramma voor alle juridische masterstudenten. In de Amsterdam Law Practice leer je door te reflecteren op wie je bent als jurist en hoe je in de toekomst wilt bijdragen aan de maatschappij. Je past je academische kennis van het recht en je geleerde vaardigheden toe door in de huid van een jurist te kruipen in echte of nagebootste zaken.

  Om een masterdiploma aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid te behalen, dien je ten minste één ALP-vak van 6 ECTS te volgen en maximaal 12 ECTS. Deze ALP-vakken kun je volgen in de vorm van clinics, waarbij je meewerkt aan echte zaken, of in simulaties of law Labs, waar de praktijk wordt nagebootst. Er bestaat ook de mogelijkheid om een stage in te brengen.

  De Amsterdam Law Practice won in 2022 een Nederlandse Hogeronderwijspremie voor vernieuwend onderwijs.

 • Kan ik deze master ook in deeltijd volgen?

  Het is ook mogelijk om deze master in deeltijd te volgen. De opleiding duurt dan 2 jaar. Let op: niet alle vakken worden ’s avonds aangeboden.

 • Wat is een track?

  Fiscaal Recht is een track van de master Fiscaal Recht, een andere track binnen deze master is Internationaal en Europees belastingrecht. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal Recht en de titel Master of Laws (LLM).