Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Studieprogramma

Onderwijsvormen

Nederlands belastingrecht wordt gegeven in hoorcolleges en in kleine werkgroepen, gericht op de actieve participatie. Toetsing vindt onder andere plaats door middel van een mondeling of een schriftelijk tentamen. Het onderwijs is dynamisch en is sterk gericht op aansluiting op de beroepspraktijk. Zo leer je hoe je een fiscale procedure voor de rechter voert. En kun je na het volgen van deze mastertrack een fiscaal advies schrijven.

Het vak Formeel Belastingrecht (inclusief Fiscaal Proces) maakt deel uit het de Amsterdam Law Practice. Hier ervaar je bijvoorbeeld de complexiteit van je rol als jurist in de context van een ingewikkelde real-life casus in het formele belastingrecht. In de Amsterdam Law Practice leer je door te doen, en word je opgeleid tot een jurist die het verschil maakt.

De informatie op deze website geldt voor het huidige studiejaar en kan voor volgend jaar wijzigen. Vanaf mei is de informatie voor volgend studiejaar hier te vinden.

Diploma Fiscaal recht

Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Fiscaal recht en de titel Master of Laws (LLM).

Meer over accreditatie en mastergraden

Civiel effect

Beschik je over een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau), dan voldoe je bij afronding van het masterprogramma Fiscaal recht  in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechterlijke macht.