Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Geschiedenis van de internationale betrekkingen
Vergelijk

Carrière

Afgestudeerden van dit masterprogramma hebben een academisch denkniveau waarmee zij zich uitstekend kwalificeren voor de arbeidsmarkt.

  • Tijdens de werkcolleges heb je veel inhoudelijke kennis opgedaan. Maar even belangrijk zijn de onderzoeks- en schrijfvaardigheden die je je in dit masterprogramma eigen hebt gemaakt.
  • Dankzij de brede en algemene historische kennis, de gedetailleerde kennis op het specifieke vakgebied van de internationale betrekkingen en je capaciteiten als zelfstandig onderzoeker, denker en schrijver ben je op vele terreinen van de arbeidsmarkt concurrerend.
  • Een stage lopen tijdens de opleiding kan de carrièreperspectieven verbeteren. Studenten lopen onder meer stage op het ministerie van Buitenlandse Zaken, ambassades over de hele wereld, ngo’s zoals War Child, onderzoeksinstituten en internationale afdelingen van politieke partijen.
  • Afgestudeerden gaan in veel gevallen werken bij landelijke en lokale overheden, de non-profit sector in binnen- en buitenland (denk aan ngo’s), bij onderzoek- en adviesbureaus en in het bedrijfsleven, lobbykantoren, in de journalistiek en in het voortgezet onderwijs.
  • Afgestudeerden van dit programma studeren soms verder in binnen- of buitenland, bijvoorbeeld in een tweede masterprogramma of op een promotieplaats.
Lees wat studenten vertellen

Geschiedenis studeren, en dan? 

Voor veel studenten is dit een van de meest voorkomende vragen die gesteld wordt wanneer zij voor een studie Geschiedenis kiezen. En dat terwijl je er alle kanten mee op kan: onderzoek, onderwijs, journalistiek, de culturele sector, een eigen onderneming etc. Om studenten te helpen bij hun voorbereiding op de arbeidsmarkt is er een online voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd. De bijeenkomst geeft inzicht in de verschillende sectoren waarin je met de opleiding Geschiedenis aan de slag kunt. Daarnaast gaan de sprekers in op de stappen die je al tijdens je studententijd kunnen maken om je voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Denk aan een passende stage, bijbaan of andere relevante nevenactiviteit. De opname van de bijeenkomst kun je in verschillende delen hieronder bekijken.

Blok 1
Sprekers in het eerste deel van de bijeenkomst: Marie-Elise van den Hoek Ostende (Loopbaanadviseur bij het Student Career Centre) Astrid de Bruin (Ervaringsdeskundige sollicitaties en netwerken) Goeie Ouwe Koeien (Commercieel bedrijf gespecialiseerd in Publieksgeschiedenis)
Blok 2
Sprekers in het tweede deel van de bijeenkomst: Lotte van Hasselt (PhD-kandidaat bij het project ‘The Invention of the Refugee’) Yasmine Bentoumya (Adviseur Seksueel Geweld bij de Gemeente Amsterdam) Charlotte Kleyn (Culinair historica en journalist)
Blok 3
Sprekers in het laatste deel van de bijeenkomst: Onno Sinke (Historicus bij het ARQ Kenniscentrum Oorlog, Vervolging en Geweld/Koninklijk Instituut voor de Taal-, Land- en Volkenkunde) Dan Afrifa (Schrijver en opiniemaker) Melle Koletski (Ervaringsdeskundige studentenpolitiek en medezeggenschap)
Ook ik ben historicus (KNHG)

Wat kan je worden als je geschiedenis hebt gestudeerd? Welke werkzaamheden en vaardigheden horen daarbij? En wie mag zichzelf historicus noemen? Op de Historicidagen 2022 in Rotterdam legde Martijn Lammerts namens het KNHG deze vragen voor aan historici van verschillende achtergronden.