Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
EN

Gezondheidszorgpsychologie

Naast de eenjarige master Psychologie en de tweejarige Research Master, wordt de eenjarige master Gezondheidszorgpsychologie aangeboden. De eenjarige master Gezondheidszorgpsychologie staat in het teken van de klinische tracks.

Klinische mastertracks 

Onder de master Gezondheidszorgpsychologie vallen de volgende mastertracks:

Master Gezondheidszorgpsychologie

Deze master is bedoeld voor studenten die een klinische specialisatie hebben gekozen en die na de master in aanmerking willen komen voor de postmasteropleiding tot GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog) of een andere post-initiële vervolgopleiding, zoals de postmaster opleiding Psychotherapie.

Naast specialistische cursussen bestaat het studiejaar voornamelijk uit de afstudeeropdracht. Je loopt stage, voert zelfstandig psychologisch onderzoek uit en doet hier verslag van (masterthese).

Verklaring vooropleidingseisen Gezondheidszorgpsychologie

In de master Gezondheidszorgpsychologie is het programma zo samengesteld dat studenten die deze master afronden de 'Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD)' en de 'verklaring vooropleidingseisen Gezondheidszorgpsychologie’ behalen.

De eenjarige master sluit aan op het derde bachelorjaar van Psychologie, waarin je al een jaar lang vakken hebt gevolgd in de gekozen specialisatie.

Diploma

Gezondheidszorgpsychologie is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Gezondheidszorgpsychologie en de titel Master of Science (MSc).

Gezondheidszorgpsychologie
Diploma MSc Gezondheidszorgpsychologie
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60216