Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Klinische mastertracks 

Onder de master Gezondheidszorgpsychologie vallen de volgende mastertracks:

Klinische Neuropsychologie

Als neuropsycholoog bestudeer je de werking van de hersenen op gedragsniveau. Dat wil zeg­gen dat je je bezighoudt met de vraag hoe onze hersenen ons in staat stellen om waar te nemen, te denken, te voelen, te bewegen, en allerlei andere dingen te doen.

Klinische Forensische Psychologie

De mastertrack Klinische Forensische psychologie biedt specialistisch onderwijs om antisociaal gedrag bij volwassenen te begrijpen, te beoordelen, te voorspellen, en te voorkomen. Deze mastertrack kiest voor specialisatie: Wij focussen op assessment en interventies van volwassen daders.

Klinische Ontwikkelingspsychologie

In het onderwijsprogramma van de specialisatie Klinische Ontwikkelingspsychologie (KLOP) ligt de nadruk op een gedegen inzicht in de klinische ontwikkelingspsychologie. Hierbij gaat het om een contextrijke ontwikkeling van kinderen, in gezin en school. Het programma bestrijkt de kinder- en jeugdjaren, de vroege jeugd en latere veroudering.

Klinische Psychologie

Het vakge­bied klinische psychologie bestrijkt afwij­kend of als problematisch ervaren gedrag bij patiënten in alle leeftijdscategorieën. Wat onder afwijkend gedrag valt wordt breed opge­vat.

Master Gezondheidszorgpsychologie

Deze master is bedoeld voor studenten die een klinische specialisatie hebben gekozen en die na de master in aanmerking willen komen voor de postmasteropleiding tot GZ-psycholoog (gezondheidszorgpsycholoog) of een andere post-initiële vervolgopleiding, zoals de postmaster opleiding Psychotherapie.

Naast specialistische cursussen bestaat het studiejaar voornamelijk uit de afstudeeropdracht. Je loopt stage, voert zelfstandig psychologisch onderzoek uit en doet hier verslag van (masterthese).

Verklaring vooropleidingseisen Gezondheidszorgpsychologie

In de master Gezondheidszorgpsychologie zijn het programma en de toelatingseisen zo samengesteld dat studenten die deze master afronden de 'Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD)' en de 'verklaring vooropleidingseisen Gezondheidszorgpsychologie’ behalen.

Diploma

Gezondheidszorgpsychologie is een geaccrediteerde masteropleiding. Na succesvolle afronding van het programma ontvang je een wettelijk erkend masterdiploma Gezondheidszorgpsychologie en de titel Master of Science (MSc).

Feiten & cijfers
Diploma
MSc Gezondheidszorgpsychologie
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september
CROHO-code
60216
Locatie
Roeterseilandcampus