Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Kunstgeschiedenis: kritisch en analytisch kijken 

In de master Kunstgeschiedenis verdiep je je kennis van kunst door historisch en kritisch-analytisch onderzoek. Je kunt je specialiseren in alle beeldende kunstrichtingen, van middeleeuwse handschriften tot de politiek-geëngageerde kunst van het heden. Door naar het verleden te kijken met de ogen van vandaag, maar ook het verleden zo goed mogelijk in zijn eigenheid te begrijpen, leer je hoe historische en actuele beelden functioneren en ons steeds opnieuw beïnvloeden.

UvA-master Kunstgeschiedenis uitgelegd

In deze video delen de programmacoördinator en (oud-)studenten van de master Kunstgeschiedenis hun ervaringen met de opleiding aan de Universiteit van Amsterdam.

Waarom Kunstgeschiedenis aan de UvA?

  • De opleiding is de grootste van Nederland, met het grootste aantal specialisaties en diversiteit in benaderingen. Je kunt hierdoor een pad kiezen dat past bij jouw talent, belangstelling en ambitie.
  • De locatie van de opleiding, in het hart van de historische binnenstad, geeft je een fantastische uitvalsbasis voor je kunsthistorische vorming. Je profiteert in je onderzoek volop van de vele kunst- en cultuurinstellingen in de stad waarmee de opleiding intensief samenwerkt.
  • Door onze internationaal hoog aangeschreven staf kom je in contact met de kunstwereld in Amsterdam en daarbuiten. Dit geeft je de mogelijkheid om al tijdens de studie je professionele netwerk te ontwikkelen.
  • Je hebt ruime mogelijkheden om het studieprogramma aan te passen aan jouw interesses en ambities door bijvoorbeeld je keuzeruimte te vullen met keuzevakken, een stage of een studieverblijf in het buitenland.
Perfecte locatie

Amsterdam

Netwerk

Samenwerking met kunst- en cultuurinstellingen

Grootste opleiding in Nederland

Grootste aantal specialisaties

Docenten

Internationaal hoog aangeschreven

Evelien Prot
Copyright: Evelien Prot
De master Kunstgeschiedenis legt geen brede basis, maar gaat echt de diepte in. Evelien Prot, student Kunstgeschiedenis Lees het interview met Evelien

Na je studie

Na deze studie kun je onder andere gaan werken bij een instelling voor kunst, cultuur en erfgoed of in de media. Liever iets anders? Dat kan ook, kunsthistorici zijn overal op de arbeidsmarkt te vinden waar behoefte is aan kritische, zelfstandige en creatieve denkers en doeners.

Diploma

Kunstgeschiedenis is een masterprogramma van de geaccrediteerde opleiding Kunst- en cultuurwetenschappen. Na succesvolle afronding van dit programma ontvang je het wettelijk erkend masterdiploma Kunst- en cultuurwetenschappen en de titel Master of Arts (MA).

Feiten & cijfers
Diploma
MA Kunst- en cultuurwetenschappen
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
September
CROHO-code
60087
Locatie
Universiteitskwartier