Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Commerciële rechtspraktijk (Privaatrecht)

Vergelijk

Je wordt voorbereid op de commerciële rechtspraktijk in het financiële hart van Nederland. In deze mastertrack wordt daarnaast aandacht besteed aan de internationale en Europese context. Je verdiept en verbreedt je kennis van ondernemingsrecht en verwante vakgebieden als financieel recht en insolventierecht. Via simulaties doe je ervaring op met echte zaken.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de studie Commerciële rechtspraktijk.

Het studieprogramma

Tijdens de mastertrack Commerciële rechtspraktijk krijg je inzicht in de manier waarop bedrijven en activiteiten gefinancierd worden. Wij leiden je zo niet alleen op voor de start van je carrière, maar bieden je ook de bagage en tools voor je hele verdere loopbaan.

Minimaal één vak in je studieprogramma is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. In het vak Insolventierecht en corporate finance richt je bijvoorbeeld een bedrijf op dat wegens omstandigheden failliet gaat. Je lost alle juridische problemen op vanuit je rol als jurist. De Amsterdam Law Practice ontving een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs.

Is deze master iets voor jou?

  • Je onderzoekt de wisselwerking tussen recht en praktijk met een kritische academische blik op de praktijk.
  • Je wil een bredere blik de commerciële rechtspraktijk krijgen, maar ook zicht krijgen op de ondernemingsrechterlijke component, internationaal perspectief en geschilbeslechting en procesrecht.
  • Je wil een jurist worden die het verschil maakt.
Copyright: FdR
De mastertrack is breed en biedt tegelijkertijd kans om te focussen op voor mij belangrijke rechtsgebieden. Masterstudent Jonathan de Geus Lees meer verhalen van studenten
Internationaal perspectief

Volg onderwijs over Internationaal privaatrecht en bestudeer casussen ook vanuit internationale en Europese context.

Docenten met praktijkervaring

Veel van onze docenten werken in de advocatuur, met specialismen uiteenlopend van corporate litigation, insolventierecht, toezichtsrecht tot de overnamepraktijk.

Studeren in internationale omgeving

Bereid je voor op werken in een internationale werkomgeving. Volg Engelstalige keuzevakken en college in een international classroom.

Ervaringsonderwijs

Pas al tijdens je studie je kennis van het recht toe op de praktijk.

Na je studie

De mastertrack Commerciële rechtspraktijk leidt op voor de traditionele togaberoepen en biedt een uitstekende basis voor een loopbaan in de ondernemingsrechtelijke praktijk en het bedrijfsleven. Daarbij kan je denken aan de advocatuur of de functie van bedrijfsjurist bij een grote onderneming of bij een financiële instelling of toezichthouder. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze mastertrack in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechtelijke macht.

Ontdek de andere mastertrack

Wist je dat Commerciële rechtspraktijk een track (specialisatie) is van de masteropleiding Privaatrecht? Privaatrechtelijke rechtspraktijk is de andere track van deze master.

Feiten & cijfers
Diploma
LLM Privaatrecht
Type
Regulier onderwijs
Vorm
Voltijd, deeltijd
Studielast
60 EC, 12 maanden
Voertaal
Nederlands
Start
Februari, september
CROHO-code
60219
Locatie
Roeterseilandcampus