Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Privaatrechtelijke rechtspraktijk (Privaatrecht)

Opslaan in favorieten

Wie is aansprakelijk voor de schade wanneer een zelfrijdende auto een ongeluk veroorzaakt? Geldt er een bedenktijd wanneer je iets koopt op een online veiling? In deze mastertrack verdiep je je in deze en andere vraagstukken en bereid je je grondig voor op de privaatrechtelijke loopbaan die je ambieert.

Online open dag

Kennismaken met deze master? Op de online open dag-pagina kun je je 24/7 verdiepen in de studie. Bekijk video’s, geef je op voor een event of ga zelf op pad met de Campus Tour App.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de studie Privaatrechtelijke rechtspraktijk.

Iedere privaatrechtelijke jurist krijgt te maken met zeer uiteenlopende vraagstukken. De rechter die oordeelt over aansprakelijkheid voor letselschade of de ontbinding van een huurovereenkomst. De advocaat die werkt aan internationale financieringstransacties of een cliënt bijstaat bij de afwikkeling een huwelijksgoederenregime. Maar ook de bedrijfsjurist die adviseert over algemene voorwaarden bij online-veilingen of over een rechtskeuze in geval van een internationale handelskoop.

Het studieprogramma

Als privaatrechtelijk jurist moet je over gedegen kennis in de volle breedte van het privaatrecht beschikken en snel kunnen schakelen, ook in een internationale context. Tijdens deze opleiding bereid jij je daar grondig op voor. Eerst krijg je een grondige verdieping in de privaatrechtelijke kernvakken. Daarna stel je zelf een vakkenpakket samen binnen het profiel Algemeen verdiepend privaatrecht of Sociaal verdiepend privaatrecht. 

Minimaal één vak in je studieprogramma is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. In het vak Practicum privaatrechtelijke rechtspraktijk werk je bijvoorbeeld in een team aan het oplossen van een ingewikkelde casus voor een cliënt.

Is deze master iets jou?

Ambieer je een loopbaan in de advocatuur, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven of de sociaal-juridische dienstverlening en wil je je master inhoudelijk in belangrijke mate zelf kunnen inrichten? Dan is Privaatrechtelijke rechtspraktijk iets voor jou.

Sija den Toonder, masterstudent Privaatrecht
Copyright: Robin Puy
De mastertrack Privaatrechtelijke rechtspraktijk gaat over al het recht dat tussen mensen geldt, over contracten die mensen onderling sluiten Sija den Toonder, masterstudent Privaatrecht Lees de verhalen van studenten
Europees en internationaal georiënteerde discipline

Er is een ruim aanbod aan Engelstalige keuzevakken

Docenten met praktijkervaring

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in zowel de wetenschap als de praktijk (rechterlijke macht en advocatuur)

Zowel richting als vrijheid

Stel zelf binnen 2 profielen jouw eigen vakkenpakket samen

Uniek ervaringsonderwijs

Pas al tijdens je studie je kennis van het recht toe

Na je studie

Onze alumni komen terecht bij grote, middelgrote en kleine advocatenkantoren en in het bedrijfsleven. Maar ook bij de rechterlijke macht, de overheid en in de non-profitsector. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze mastertrack in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechtelijke macht.

Ontdek de andere mastertrack

Wist je dat Privaatrechtelijke rechtspraktijk een track (specialisatie) is van de masteropleiding Privaatrecht? Commerciële rechtspraktijk is de andere track van deze master.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Privaatrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60219
Locatie Roeterseilandcampus