Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master

Privaatrechtelijke rechtspraktijk (Privaatrecht)

Vergelijk

Iedere privaatrechtelijke jurist krijgt te maken met uiteenlopende vraagstukken. De rechter die oordeelt over aansprakelijkheid voor letselschade of de ontbinding van een huurovereenkomst. Maar ook de bedrijfsjurist die adviseert over algemene voorwaarden bij online-veilingen of over een rechtskeuze in geval van een internationale handelskoop.

Wat houdt deze studie in?

In deze video vertellen studenten en docenten je wat je kunt verwachten van de studie Privaatrechtelijke rechtspraktijk.

Het studieprogramma

Als privaatrechtelijk jurist moet je over gedegen kennis in de volle breedte van het privaatrecht beschikken en snel kunnen schakelen, ook in een internationale context. Tijdens deze opleiding bereid jij je daar grondig op voor. Eerst krijg je een grondige verdieping in de privaatrechtelijke kernvakken. Daarna stel je zelf een vakkenpakket samen binnen het profiel Algemeen verdiepend privaatrecht of Sociaal verdiepend privaatrecht. 

Minimaal één vak in je studieprogramma is onderdeel van de Amsterdam Law Practice, ons unieke, prijswinnende ervaringsonderwijs. Een eigentijdse manier van leren, waarbij reflectie op eigen ervaringen en het ontwikkelen van een professionele identiteit centraal staan. Het onderwijsprogramma ontving hiervoor een Nederlandse Hogeronderwijspremie 2022, dé prijs voor vernieuwend hoger onderwijs. De Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot is bijvoorbeeld een prestigieuze pleitwedstrijd waar meer dan 300 teams uit 50 landen aan meedoen.

Is deze master iets jou?

Ambieer je een loopbaan in de advocatuur, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven of de sociaal-juridische dienstverlening en wil je je master inhoudelijk in belangrijke mate zelf kunnen inrichten? Dan is Privaatrechtelijke rechtspraktijk iets voor jou.

Copyright: Robin Puy
De mastertrack Privaatrechtelijke rechtspraktijk gaat over al het recht dat tussen mensen geldt, over contracten die mensen onderling sluiten Sija den Toonder, masterstudent Privaatrecht Lees de verhalen van studenten
Europees en internationaal georiënteerde discipline

Er is een ruim aanbod aan Engelstalige keuzevakken

Docenten met praktijkervaring

Onze docenten hebben hun sporen verdiend in zowel de wetenschap als de praktijk (rechterlijke macht en advocatuur)

Zowel richting als vrijheid

Stel zelf binnen 2 profielen jouw eigen vakkenpakket samen

Uniek ervaringsonderwijs

Pas al tijdens je studie je kennis van het recht toe

Na je studie

Onze alumni komen terecht bij grote, middelgrote en kleine advocatenkantoren en in het bedrijfsleven. Maar ook bij de rechterlijke macht, de overheid en in de non-profitsector. Met een Nederlands juridisch bachelordiploma (wo-niveau) voldoe je bij afronding van deze mastertrack in principe aan de civiel effect-vereisten voor de advocatuur en de rechtelijke macht.

Ontdek de andere mastertrack

Wist je dat Privaatrechtelijke rechtspraktijk een track (specialisatie) is van de masteropleiding Privaatrecht? Commerciële rechtspraktijk is de andere track van deze master.

Feiten & cijfers
Diploma LLM Privaatrecht
Type Regulier onderwijs
Vorm Voltijd, deeltijd
Studielast 60 EC, 12 maanden
Voertaal Nederlands
Start Februari, september
CROHO-code 60219
Locatie Roeterseilandcampus