Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Master
Psychologie: Klinische Neuropsychologie (track)
Vergelijk

Studieprogramma

In de track Klinische neuropsychologie binnen de master Psychologie volg je de vakken neuropsychologische diagnostiek en neuropsychologische revalidatie. Ook volg je enkele keuzevakken. Je loopt een praktijkstage in een klinische setting en doet ten slotte je afstudeeronder­zoek.

Via de mastertrack is het mogelijk de BAPD aantekening en de ‘verklaring vooropleiding’ te behalen, nodig voor de postmaster opleiding GZ-psycholoog.

Basisaantekening Psychodiagnostiek (BAPD)

Alleen studenten met een bachelor van een WO opleiding met een geaccrediteerd BAPD traject komen in aanmerking voor het behalen van de BAPD bij afronding van de master Gezondheidszorgpsychologie. Alle WO Psychologie opleidingen in Nederland hebben een geaccrediteerd BAPD traject. Zie verder de NIP website voor een overzicht. Studenten met bachelor van een andere, niet-geaccrediteerde opleiding moeten om in aanmerking te komen voor een BAPD ofwel een volledig schakeltraject bij UvA Psychologie volgen, ofwel zij krijgen bij het afstuderen een ingevulde checklist theoretische eisen BAPD waaruit blijkt welke eisen er wel behaald zijn. Hiermee kunnen zij, samen met eventuele bewijsstukken van de eerdere opleiding, bij de Open Universiteit de BAPD aanvragen en ook eventuele tekorten wegwerken.